zondag 25 juni 2017

Palestijnen zeer geïrriteerd na ''vredesmissie'' Kushner en Greenblatt

Jared Kushner en ambassadeur Friedman op bezoek bij de familie van de gedode politieagente. 

Misschien was het geen goed idee van de speciale afgezanten van president Trump die het ''vredesproces in het Midden Oosten'' weer op gang moeten brengen om hun missie in Israel te beginnen met een condoleancebezoek aan de familie van de Israelische politieagente die onlangs werd gedood bij een aanslag waarbij ook drie Palestijnen werden doodgeschoten. Zowel Jason Greenblatt als een dag later Jared Kushner en de Amerikaanse ambassadeur Friedman brachten zo'n bezoek en betuigden hun medeleven uit naam van de president van de VS en het Amerikaanse volk. Zoiets geeft een idee van partijdigheid. Vooral als je dan ook het woord ''terrorisme''  in de mond neemt. Aanvallen op gewapende bezetters zijn namelijk niet illegaal volgens het internationale recht. En families van Palestijnen die ''per ongeluk'' zijn doodgeschoten of anderszins gedood krijgen nooit zo'n bezoek.
Hoe dan ook, Kushner en Greenblatt het hebben het verknald. Een verslag in de krant al Hayat citeerde een ''hoge Palestijn'' die bij het gesprek met Abbas was geweest.
Hij zei dat de Palestijnen zeer slecht te spreken waren over het feit dat de Amerikanen protesteerden tegen het feit dat president Abbas de aanslag in Jeruzalem niet had veroordeeld. En trouwens ook over et feit dat Abbas had geweigerd de Amerikaanse ambassadeur te ontmoeten. Friedman staat bekend als een financier van de nederzetting Beit El. Wat nog meer kwaad bloed zette, was dat de Amerikanen de Palestijnen vroegen om hun betalingen aan familieleden van gevangenen te stoppen en op te houden met ophitsing en geweld. Het ontlokte Saeb Erakat, de belangrijkste onderhandelaar van Abbas, de opmerking dat het bouwen van nederzettingen op Palestijnse grond de ergste vorm van ophitsing was en het ergste geweld.
De Palestijnen zeiden dat Kushner, de wonderboy, en Geenblatt, de speciale onderhandelaar van Trump, niet als onderhandelaars waen gekomen maar meer als afgezanten van Netanyahu. Het Witte Huis liet na de terugkeer van Kushner en Greenblatt weten dat zij verslag uit zullen brengen en dat dan over volgende stappen wordt beslist. Ook de vraag óf er wel een volgende stap zou komen zou dan worden besproken. Maar dat laatste werd later door een woordvoerder tegenover Fox News weer tegengesproken.

2 opmerkingen:

Meir zei

Aanvallen op gewapende bezetters zijn namelijk niet illegaal volgens het internationale recht.

Aangezien niets bezet wordt (linksvolk geeft zijn eigen interpretatie aan iets waarmee zij het niet eens zijn om terreur tegen anderen goed te praten (voortkomend uit hun utopisch, lees fascistisch maatschappijmodel), ben je dus een handlanger van islamitische terroristen.

Overigens, maak je niet steeds belachelijk met je 'vredesproces', die kun je net zo goed starten in Zweden/Malmö of in Slotermeer, even lachwekkend aangezien moslims pas tevreden azijn als iedere moslim is vermoord om zich heeft onderworpen aan hun nazi-ideologie. Dat je dat nog steeds niet beseft geeft behoorlijk te denken.

Elisabeth zei

Ik bewonder je, Maarten-Jan, om je toewijding aan het vrije woord. Dat is alles wat ik over deze laatste 'bijdrage' van de gestoorde 'Meir' zal zeggen. Deze gast is gewoon dezelfde als Piet Cohen, Herman de Goede, Yigal Krant, en al die andere nep-Joden, nep-verzetsstrijders, nep-vrijwilligers in de sjoel van Den Haag, en wat er niet al die hier zogenaamd gereageerd hebben.

Los hiervan: Abbas zal nu toch wel alle krediet verspeeld hebben onder de Palestijnen, nu hij Israel inschakelt om babies in Gaza te laten creperen?

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...