vrijdag 9 juni 2017

Israeli's schieten voor tweede keer deze week een man in Gaza dood

Israelische militairen hebben vrijdag weer een Palestijn in de Gazasstrook doodgeschoten. Het was de 20 jarige A'id Khamis Jumaa. Hij werd met scherpe munitie in het hoofd geschoten. Het gebeurde ten oosten van het Jabalya kamp in Noord Gaza. Zes andere Palestijnen raakten gewond en belandden in het ziekenhuis.
In een ander incident, bij het Bureij kamp in centraal Gaza, raakten tenminste twee Palestijnen door scherpe munitie gewond, één in de arm en de ander in een been.
Jumaa was de tweede Palestijn die deze week in Gaza werd doodgeschoten, en de 30ste Palestijn die dit jaar werd gedood. Dinsdag werd bij een vergelijkbare protestdemonstratie de 25 jarige politieman Fadi al Najar gedood. 
 Een woordvoerster van het Israelische leger zei dat er diverse ''gewelddadige rellen'' hadden plaatsgevonden bij de grens en dat de Israelische militairen, overeenkomstig de Israelische voorschriften, op de demonstranten hadden geschoten omdat zij zich in de Israel gemarkeerde ''buffer zone'' bevonden. 

2 opmerkingen:

Meir zei

‘Israelische militairen hebben vrijdag weer een Palestijn IN de Gazasstrook doodgeschoten’
Het gebeurde TEN OOSTEN van het Jabalya kamp
plaatsgevonden BIJ de grens
IN de Israel gemarkeerde ''buffer zone''
Bijzonder hoe je je eigen leugen ‘IN de Gazastrook’ in de loop van je relaas ontzenuwd
Zelfde op Ma’an News: http://www.maannews.com/Content.aspx?id=777568

Abu Pessoptimist zei

Meir,
De ''bufferzone'' is een strook land IN de Gazstrook die door Israel, in strijd met beloftes die het heeft gedaan bij het tekenen van onder meer het laatste bestand in Gaza, tot ''no go'' zone is verklaard. Het gaat bij het gebied om een belangrijk deel van de landbouwgrond van Gaza.

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...