zaterdag 17 juni 2017

Drie Palestijnen en Israelische politievrouw gedood bij aanslag in Jeruzalem

Hadas Mallka
Bij een aanval door drie Palestijnen op Israelische grenspolitiemensen in Jeruzalem zijn vrijdagavond een Israelische politievrouw en drie Palestijnen gedood, Vier mensen, twee politiemensen en twee omstanders raakten gewond. De omstanders, twee Palestijnen werden geraakt door kogels. De gedode politievrouw was de 23 jarige Hadas Malka. 
 De dode Palestijnen werden door het Palestijnse ministerie van Gezondheid geïdentificeerd als Adel Hasan Ahmad Ankoush,18, Baraa Ibrahim Salih Taha, 18, and Osama Ahmad Dahdouh, 19.,Zij waren afkomstig uit het dorp Deir Abu Mashal in het district Ramallah. Israel heeft het dorp van de buitenwereld afgesneden en bovendien alle vergunningen ingetrokken van Palestijnen die Jeruzalem en Israel mochten aandoen in de maand Ramadan of  het daarop volgende Eid al Fitr feest. De huizen van de drie aanvallers zijn gemarkeerd en opgemeten. Israel zal ze in de komende dagen of uren verwoesten.
De aanval van de drie Palestijnen, van wie er één met een vuurwapen van Palestijnse makelij was gewapend en de andere twee met messen, vond plaats in de Abu Suleiman straat bij de Damascus Poort en de Dasmascus Poort van de Oude Stad zelf. De omgekomen politievrouw werd gestoken met een mes terwijl zij probeerde haar pistool te trekken.
De aanslag werd volgens de Israelische kranten opgeëist door zowel Hamas als door IS. Volgens de Israelische inlichtingendiensten zou echter geen van tweeën verantwoordelijk zijn geweest en waren de Palestijnen gewoon op zich zelf staande individuen.

12 opmerkingen:

Karin Eij zei

Je vergat er bij te zeggen dat de moord op Hadas Malka niets met de islam te maken heeft.

Sonja zei

Bezet Jeruzalem. Volgens internationaal recht is de aanval zodoende legitiem.

R.van Alebeek zei

Aan Sonja.
Waar staat dat een dergelijke aanval,waar zelfs de moderator zich van afwentelde, ingevolge Internationaal recht legitiem is.

Abu Pessoptimist zei

R. van Alebeek,
Wie is de ''moderator'' die zich van deze aanval ''afwentelde''? Bedoelt u mij? Dan hebt u het verkeerd. Ik heb me nergens van ''afgewenteld''. Maat alle verslagen van wat zich heeft afgespeeld waren summier, iets wat vaker gebeurt in Jeruzalem, omdat de Palestijnse pers daar minder actief is en de Israelische verslagen altijd voornamelijk, zoniet uitsluitend op de politieberichten zijn gebaseerd. In zulke gevallen beperk ik mijn commentaar.
Maar in dit geval beperk ik óók mijn commentaar om dat ik mijn twijfels heb over de vraag of een dergelijke aanval zinvol is. Wat echter zeker wél het geval is: in bezet gebied is verzet tegen de bezetters geoorloofd volgens het internationale recht. Omdat Oost Jeruzalem bezet is, en grenspolitie eenheden aangemerkt moeten worden als gewapende bezetters, is daarom te verdedigen dat deze daad onder het internationaal recht als legitiem kan worden aangemerkt.

stan van houcke zei

Betreft het hier: mw. dr. R. (Rosanne) van Alebeek

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Internationaal Publiekrecht
Bezoekadres
Oudemanhuispoort
Oudemanhuispoort 4-6 Amsterdam
Kamernummer: E3.02
Postadres:
Oudemanhuispoort 4-6
1012 CN Amsterdam
R.vanAlebeek@uva.nl
T: 0205253445,

dan is de vraag of zij in staat is zich te rechtvaardigen?

Abu Pessoptimist zei

Stan van Houcke,
Ik ken mevrouw van Alebeek niet, maar heb sterk het vermoeden dat hier door iemand een alias is ontvreemd.

stan zei

ik zal navraag doen.

stan zei

mevrouw altbeek van de uva is het desgevraagd niet. zij wil weten of men de dader kan opsporen.
stan

Abu Pessoptimist zei

Stan,
Altbeek en Alebeek, gelukkig is er een verschil. De persoon die dit gedaan heeft, heeft vaker namen gestolen. Ik ben er één, of twee keer ingestonken, lang geleden, en dacht niet dat het nog eens zou gebeuren. Hij/zij kan worden opgespoord, maar alleen door ICT detectives.

Anoniem zei

Sorry, ik vind het ongepast om iemand zijn contactgegeven hier te plaatsen nav een reactie op een stuk. Straks is het goed om van iedereen gegevens neer te zetten, die van Sonja, Jose of wie dan ook.
gr. Jose

Abu Pessoptimist zei

Jose,
Die gegeven zijn openbaar, Wie die mevrouw googelt krijgt haar UvA gegevens.

stan zei

jose, ik begrijp jouw argument niet. stel dat R. van Alebeek daadwerkelijk deze reactie had geschreven, dan lijkt het mij dat dit maatschappelijk gesproken relevant is te weten, per slot van rekening hebben we hier te maken met iemand in overheidsdienst die studenten wegwijs moet maken. waarom mag haar identiteit in dit geval niet bekend mogen worden gemaakt? bovendien weten we nu dat zij dit helemaal niet geschreven heeft. wat heb jij tegen openheid? mijn kritiek gaat altijd in alle openheid.

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...