vrijdag 9 juni 2017

Mediacoördinator Addameer voor derde keer zes maanden naar de gevangenis

Safadi
Israel heeft voor een tweede keer de ''administratieve detentie'' met nog eens zes maanden verlengd van de journalist Hassan Safadi. Safadi is media coördinator van de mensenrechtenorganisatie Addameer. De verlenging betekent dat hij nu in totaal anderhalf jaar in  de gevangenis zal blijven. En dat dus zonder dat er een aanklacht tegen hem is ingediend of een reden aan hem bekend is gemaakt. Israel heeft vaker mensen van de organisatie Addameer, die zich vooral bezighoudt met het lot van Palestijnse gevangenen, op deze manier opgeborgen. Amnesty International maakte bezwaar toen Safadi's ''administratieve straf'' in december 2016 werd verlengd.

Safadi(26)werd op 1 mei 2016 opgepakt toen hij de Karameh brug tussen Jordanië en Westoever wilde overgaan. Hij werd vervolgens 40 dagen lang ondervraagd. Een rechtbank in Jeruzalem stelde hem daarna in vrijheid tegen een borgsom van 2.500 shekel (625 euro) die door zijn ouders werd betaald. Maar op dezelfde dag tekende minister Lieberman van Defensie een order om hem zes maanden administratieve detentie op te leggen. Op 7 december 2016 was zijn strafperiode voorbij, maar de openbare aanklager maakte daar bezwaar tegen, zodat hij toen opnieuw tot zes maanden werd veroordeeld.

2 opmerkingen:

Meir zei

Hasan Safadi werkt samen met de terroristenorganisatie PFLP en de antisemitische BDS-beweging waarvan ook moordenares en terroriste Leila Khaled lid is en Europa afreist om de haat tegen Israël en joden aan te wakkeren. Zij is direct verbonden met organisaties als Falestin Beytona en OKAZ die samenwerken met de PFLP die overigens ook haar terreur uitoefent in Libanon en Syrië.

Ja, Safadi, handlanger van moordenaars en terroristen is zielig
Addameer noemt iedere terrorist 'politieke gevangene' en komt er natuurlijk mee weg in de antisemitische Verenigde Nazi's en antisemitische AI die overigens openlijk sympathiseert met Hamas

Gelet op de kopstukken van Addameer ziet men dat direct daaraan verbonden is de neef van terrorist Georg Abbash, oprichter van de PFLP, Yousef Habash.
Verder de terrorist Khalida Jarrar en Ayman Nasser, figuren die jij 'vreedzaam' noemt:
http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2012/11/staflid-mensenrechtenorganisatie.html
http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2015/04/israel-pakt-palestijnse-feministe-en.html

Roep je hier op mensen te ontvoeren vlieg je ook achter de tralies.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
U vindt iedereen die iets heeft met de PFLP of met BDS een terrorist. Lekker makkelijk, iedere vrijheidsstrijder, gewledloos of niet, is op die manier een terrorist of antisemiet, of beide
U gaat daarbij af op wat de Israelische veiligheidsdienst Shin Bet over mensen beweert en dat vertelt veel over u. Maar intussen hebben Khalida Jarrar, Ayman Nasser, noch Hassan Safadi ooit de gelegenheid gehad zich tegen wat dan ook te verweren. Zij kregen allemaal gevangenisstraf zonder vorm van proces, namelijk ''administatieve detentie''. Dat is regelrecht in strijd met de meest elementaire mensenrechten.

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...