vrijdag 2 juni 2017

Palestijns meisje (16) overlijdt dag na te zijn neergeschoten

Nawf Infi'at
Een meisje van 16, dat donderdag door Israelische militairen was neergeschoten in de nederzetting Mevo Dotan in de regio Jenin, is vrijdagmorgen aan haar verwondingen overleden, zo heeft het Hillel Yaffe zienhuis in Hadera bevestigd. Het meisje, Nawf 'Iqab Abd al-Jabar Infi'at uit het dorp  Y'abad (eveneens in het district Jenin), was het 27ste dodelijke Palestijnse slachtoffer dit jaar. Zij werd donderdag neergeschoten nadat ze in de nederztting was doorgedrongen en een soldaat aan was gevallen  met een mes. De soldaat raakte lichtgewond. Op een  video die te zien was op Al Jazeera, was het meisje te zien dat krimpend van de pijn op de grond lag met omstanders eromheen die riepen: "sterf teef, sterf hoer.''  Een video van een bewakingscamera liet zien hoe ze de nederzttig binnenging en even later op de vlucht achterna werd gezeten.
De vader van Nawf was geschokt door het  nieuws dat ze dood was. Hij had van haar advocaat gehoord dat er komende zondag een rechtszitting zou zijn waar ze zou worden voorgeleid. 
Het leger had de familie niet ingelicht en ook had niemand haar kunnen bezoeken. Wat er met haar lichaam gebeurt had hij evenmin gehoord. De vader had alleen via via vernomen dat ze ernstig gewond was.

4 opmerkingen:

Rob Smeets zei

Je vraagt je af waarom zij probeerde iemand te vermoorden. Wij zullen het nooit weten.

Abu Pessoptimist zei

Rob Smeets,
Wilde ze iemand vermoorden? Ach ja, natuurlijk. Palestijnen haten Joden. dat leren ze van hun ouders en op school, nietwaar?
Ik raad u aan, voor u een oordeel velt over dit soort incidenten, het verhaal ''The Dovekeeper and the Children's Intifada'' te lezen uit de New Yorker van afgelopen 27 mei ( http://www.newyorker.com/books/page-turner/the-dovekeeper-and-the-childrens-intifada ) Het verhaal van twee neefjes die vonden dat ook ''de Joden maar eens bang gemaakt moesten worden'' en hoe dat afliep. Een verhaal over hoe dingen onder de bezetting volledig uit de hand (kunnen) lopen. Een verhaal over een verknipte situaties. Een prachtig verhaal.

Mr.johanyip zei

Het lijkt een kwestie van 'eerwraak'. Helaas heeft het meisje deze uitweg gezocht!

Abu Pessoptimist zei

Mr Johanyip,
Kijk eens aan, terug van weggeweest!
Helaas geeft u geen verhelderend oordeel. Een meisje steekt, om onopgehelderde redenen, iemand (een beetje), rent dan hard weg en wordt vervolgens ''auf der Flucht erschossen'' zoals de nazi's dat destijds plachten te noemen. En u noemt dat eerwraak? Israels soldaten in de rol van de vader die de eer wreekt van zijn dochter? Dat is echt de grootste onzin die ik in jaren heb gehoord. Volgens mij noemen we dit gewoon een buitengerechtelijke executie.

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...