dinsdag 30 januari 2018

Israeli's schieten weer jongen van 16 dood

Een 16-jarige jongen uit het dorp al-Mughayer ten noordoosten van Ramallah is dinsdag overleden na botsingen met Israelische troepen, zo hebben medische bronnen gemeld. 
Volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid ging het om de 16-jarige Laith Haytham Abu Na’im. Hij kreeg een kogel in zijn hoofd. Hij werd in kritieke toestand naar het Palestijnse Medische Complex in Ramallah gebracht waar hij korte tijd later overleed. Hij was het vierde slachtoffer deze januari. Alle vier waren 16.
Volgens een Palestijnse ooggetuige werd de jongen van korte afstand door een soldaat in zijn hoofd geschoten, melden Haaretz en Wafa. Het Israelische leger zegt dat de troepen aan het begin van de middag het dorp binnengingen en dat er toen onmiddellijk botsingen plaatsvonden waarbij de troepen met stenen en moltovcocktails werden bekogeld. De soldaten hadden daarop ''middelen ingezet om menigten te verspreiden, maar scherpe munitie was daarbij niet gebruikt'', aldus het leger.  We moeten dus aannemen dat de kogel die Laith doodde uit de lucht is komen vallen. Het zal, kortom, wel weer niet worden opgehelderd wie er schoot. Palestijnse getuigen zijn namelijk altijd leugenaars volgens de Israeli's. Zelfs als het artsen zijn.

3 opmerkingen:

Shula zei

....waarbij de troepen met stenen en moltovcocktails werden bekogeld.

Zegt dus genoeg waarom iemand doodgeschoten werd.

Abu Pessoptimist zei

Shula,
Dat van die molotovcocktails komt voor rekening van het leger, de Palestijnen hadden het alleen over brandende autobanden. Maar wat hadden die Israeli's überhaupt in dat dorp te zoeken?? En waarom schieten ze iemand van twee meter in zijn hoofd?? En ontkennen ze vervolgen dat ze met scherp hebben geschoten??
Ik zou willen dat jij ook een jaartje of tien onder militair bezetting mocht leven, met soldaten die erop met scherp schieten zodra jij laat merken dat jij het er niet mee eens bent dat ze jouw dorp, jouw straat, en jouw huis en erf overhoop halen.

Elisabeth zei

Volgens mij is die gestoorde meneer van bloeddorstige commentaren, onder suuuper joodse namen weer op pad!

Israeli's schieten vierde Palestijn dood bij demonstraties tegen ''wilde'' nieuwe nederzetting

Ahmad Bani Shamsa  Israelische militairen hebben bij de ''wilde'' nederzetting Evyatar ten zuiden van Nablus opnieuw een sl...