donderdag 18 januari 2018

Moordenaar(s) van kolonist gedood, 2 Israelische militairen gewond, 3 huizen verwoest

Ahmad Nasr Jarrar
(Updated) Israelische undercover militairen hebben woensdagavond een burger in het district Jenin vermoord. Twee anderen zijn gearresteerd. Twee leden van het speciale Israelische team raakten daarbij gewond. 
 Een speciale eenheid van de grenswacht was bij de operatie  betrokken.Volgens Palestijnse bronnen zijn nog één of twee mannen die bij de aanslag zouden hebben geholpen, gedood. Er werd gemeld dat er drie huizen zijn verwoest en dat er mogelijk nog iemand onder het puin ligt. Het nieuws is onduidelijk. Israel vaardigde een ''gag order'' (publicatieverbod) uit betreffende het openbaar maken van meer details en het gebied is een ''militaire zon'' waar de troepen nog volop zoekacties uitvoeren.  
 Volgens de bronnen kreeg de gedode man de troepen in de gaten voordat zij hem konden verrassen en opende hij zonder aarzelen het vuur. Twee commando's van het Yamam bataljon dat vaker  dit soort operaties tegen Palestijnen uitvoert, werden daarbij gewond.
Israelische bronnen meldden dat de troepen waren  ingezet om de cel op te rollen die verantwoordelijk was voor het doodschieten, vorige week, van een kolonist, een rabbijn van de nederzetting Havat Givat, op weg nr 60 bij de plaats Surat. De bedoeling was de pleger(s) van de aanslag te verrassen maar dat mislukte en er volgde een vuurgevecht.
De strijd ging gepaard met de inzet van verkenningsvliegtuigen, extra voertuigen en twee bulldozers. Het huis van de gedode man, Ahmad Nasr Jarrar (22), in Wadi Burqin bij Jenin werd verwoest, evenals het huis ernaast, dat van een oom van hem was. Ook een derde huis werd verwoest dat behoorde tot de familie Jarrar. Een vierde huis werd beschadigd. Ahmed Jarrar, zo werd intussen bekend, is de zoon van Nasr Jarrar, een commandant van Hamas. De vader werd in 2002 gedood in Tubas bij een belegering van zijn huis dat vervolgens werd verwoest.
Veiligheidscamera's van een benzinestation in de Haifa straat in Jenin werden in beslag genomen. De troepen zouden de zogenaamde ''snelkookpan'' techniek hebben willen toepassen bij het arresteren van Jarrar. Bij deze methode wordt het huis waar de gezochte zich schuilhoudt verwoest met behulp van bommen en bulldozers. Het eindigt altijd met de dood van de te arresteren man.
Er was overigens al eerder een aanwijzing dat de troepen in de buurt van Jenin aan het zoeken waren naar de dader van deze aanslag. Dat gebeurde na de vondst van een uitgebrande auto in het gebied, die in beslag werd genomen.
Haaretz meldt dat tijdens botsingen rondom de legeractiviteit vier mensen in het ziekenhuis belandden van wie drie met schotwonden.  
De resten van het huis van Jarrar. (Ma'an).

2 opmerkingen:

I. van den Beg zei

Je vergat voor het gemak dat hij Rabbi Raziel Shevach had vermoord
http://www.jpost.com/Israel-News/Clash-in-Jenin-between-Israeli-security-forces-and-armed-Palestinians-537048

Maar de appel valt niet ver van de stam, papa deugde ook al niet, was ook een notoire terrorist en moordenaar

https://i.imgur.com/h6bnGM5.jpg
...
The body of a regional leader of Hamas' military wing was found Wednesday under the rubble of a West Bank house that the Israeli army demolished, Palestinian sources said.

The Israel Defense Forces confirmed that Nasser Jarrar was killed in the northern West Bank town of Tubas. Jarrar was a senior activist in the Izzedine al Qassam Brigades around the West Bank town of Jenin.
...
http://edition.cnn.com/2002/WORLD/meast/08/14/mideast.hamas/

en zijn benen en een arm was hij al kwijt omdat de bom waarmee hij een gebouw wilde opblazen te vroeg afging


Kortom, je verspreidt nepnieuws, Heijmans

Abu Pessoptimist zei

Beste ''I van den Beg'',
Zoals in het stukje boven dit stukje op mijn blog te lezen valt, was er één dode en dat was een neef van de man die volgens Israel de ''rabbi'' zou hebben vermoord. Onder het puin bleek helemaal niemand te liggen. De vraag is dus: wie verspreide er nepnieuws? Antwoord: niet ik maar mijn collega's van de Jerusalem Post. En dat op instigatie van de bulletins van het Israelische leger die ze klakkeloos overschreven. Ik had het van de Palestijnse media.
Het leger zoekt overigens nog steeds naar Ahmad Nasr Jarrar.
En mijn naam is Hijmans, zonder 'e' erin. Onthoud dat nou eens.

Mohammed Rabbae: 'De conscience juive is uiteindelijk sterker dan F-16's of raketten'

(Interview uit 2009 ten tijde van de eerste Gaza-oorlog. Herdrukt uit Kol Mokum bij het afscheid van een kameraad, 1941 - 2022)   Bij het sl...