woensdag 3 januari 2018

Israelische leger schiet weer zonder reden jongen (17) dood

'Mo'sab Firas Tamimi
Israelische militairen hebben woensdagavond   weer een jongen doodschoten. Dat gebeurde in het dorp Deir Nizam ten noorden van Ramallah. De 17 jarige Mos’ab Firas Tamimi, werd gedood met scherpe munitie in zijn nek. Hij overleed korte tijd  later in het Istishari Hospitaal, in Ramallah.
De soldaten waren Deir Nizam binnengevallen omdat er een demonstratie gaande was en schoten met rubberkogels, traangas en scherp. Wat Mos'ab betreft:  een soldaat zou gezien hebben dat hij een pistool had, waarop hij onmiddellijk van vlakbij werd neergeschoten. Het pistool werd nooit gevonden.
Mo'sabs vader had een ander verhaal. Het leger probeerde een mentaal gehandicapte jongen te arresteren. Mos'ab en anderen trachtten tussenbeide te komen en dat te verhinderen.
De vader zelf zag het van korte afstand gebeuren. Hij vertelde een officier dat de gearresteerde jongen mentaal gehandicapt was, maar de officier zei dat ze hem toch zouden arresteren. ''Ik probeerde me toen tot de jongens te wenden en ze te waarschuwen, maar toen ik vijf meter van ze verwijderd was, schoot de soldaat van ongeveer een meter afstand Mos'ab dood'', aldus de vader.
Het leger sloot daarna  daarna Deir Nizam hermetisch af van  de buitenwereld, en sloot de toevoer van elektriciteit af, soldaten omringden het dorp.
Mos'ab broertjes

Geen opmerkingen:

Hamas vuurt raketten af op Jeruzalem in antwoord op Israelische aanvallen op al-Aqsa

Drie keer updated. De Hamas-beweging in Gaza heeft maandagavond even na zes uur plaatselijke tijd (7 uur Europese tijd) eeen zevental rakett...