dinsdag 23 januari 2018

Israelische politie beveelt vervolging Palestijnse parlementsleden aan

 Billboard van de Tajammu (Balad) partij. De drie aan de rechterkant worden beschuldigd: vrnl:  Azbarga, Zoabi en Zahalka.

 De Israelische politie heeft dinsdag de aanbeveling gedaan om drie Palestijnse parlementsleden in de Knesset. het Israelische parlement te vervolgen wegens fraude en corruptie. De drie zijn Jamal Zahalka, Haneen Zoabi en Jumaa Azbarga. Alle drie zijn lid van de Tajammu partij die in het Hebreeuws Balad wordt genoemd. De resultaten van het onderzoek zijn  gedeponeerd bij de  officier van Justitie. Die moet beslissen of zij worden vervolgd.
De Israelische pers bericht dat de anti fraude eenheid van de politie, Lahad 433, boven water heeft gebracht dat de drie zouden hebben gefraudeerd met campagnegelden uit 2013 en 2015. Zij zouden documenten hebben vervalst over illegale donaties. Dat zou onder meer gebleken zijn uit onderzoek van hun rapportage aan de Staats Rekenkamer.
Het is vreemd dat ook Jumaa Azbarga wordt beschuldigd. Hij is pas ongeveer een jaar geleden lid van de Knesset geworden als vervanger van het lid Ghattas die telefoons had binnengebracht in een gevangenis in een pakket waarvan hij zei dat hij dacht dat het boeken bevatte. Hij zit een straf uit.
 Tajammu, dat deel uitmaakt van de gecombineerde Arabische lijst, is toevallig ook de door de Israeli's meeste gehate partij.
In het verleden werd al eens de oprichter en lijsttrekker Azmi Bishara beschuldigd van spionage. Omdat tegen beschuldigingen waarbij de veiligheid in het geding is bij de Israelische rechter geen behoorlijk verweer mogelijk is, zeker niet voor een Palestijn, verdween Bishara naar het buitenland. Hij is tegenwoordig een gevierd schrijver een buitenland commentator van onder meer Al Jazeera. Het is interessant om te zien hoe de zaak verder verloopt tegen Tajammu. Onder meer in vergelijking met de meerdere corruptieonderzoeken die lopen tegen de familie Netanyahu en hun omgeving. 

2 opmerkingen:

Elisabeth de Boer zei

Arabische parlementsleden stonden zwijgend op met posters in de hand toen Pence zijn reli-eindtijd-blahblah-judeo-christische-nonsense-preek begon. Ze werden uit het parlement gegooid.

Geen enkel lid van het parlement protesteerde (!!), en Netanyahu stond grijnzend te applaudisseren. De enige democratie in het midden oosten in actie!

Welke partij kun je in Nederland stemmen waarbij je zeker weet dat deze samenwerking met een verachtelijk regime (dat via de EU allerlei voordelen krijgt) beeindigd wordt? Ik stem al een aantal jaar SP, maar zijn er andere partijen die op dit vlak te vertrouwen zijn?

Tunesie, de enige democratie in noord Afrika ondertussen, krijgt geen enkele beloning van de EU. Het is allemaal Israel, Israel, Israel, en niettemin gelooft de meerderheid van de Israelische bevolking dat ze zo 'slecht' door Europa behandeld worden omdat Europeanen zo 'anti-semitisch' zijn. Laten we alsjeblieft al die steun en handelsvoordelen overhevelen naar Tunesie!

Abu Pessoptimist zei

Elisabeth
Wat zal ik zeggen? Joodse parlementsleden in Arabische landen hadden het vroeger een stuk makkelijker dan hun Arabische collega's in een Joods land ....

Libanon heeft na 13 maanden dus eindelijk een nieuwe regering

Najib Mikati (Wikipedia) Libanon heeft na 13 maanden eindelijk weer een kabinet. Premier Najib Mikati, een telecommunicatie miljardair uit T...