woensdag 21 november 2018

Aanvaller van politiebureau in Jeruzalem overlijdt alsnog

Abdul Rahman Ali Abu Jamal, 17, uit de wijk Jabal al-Mukabbir van Oost-Jeruzalem, is dinsdag in een Israelisch ziekenhuis overleden aan de wonden die hij opliep toen vorige week woensdag werd neergeschoten. Dat gebeurde toen hij een politiebureau in Jabal al-Mukabbir inliep en met een mes een aantal politieagenten verwondde. Volgens Israel werden daarbij drie agenten gewond. Eerder was ook gemeld dat een vierde gewond was geraakt door ''friendly fire'', een kogel van een van zijn collega's.  
Dondredag werd het huis van de jongen al overhoop gehaald door de politie. Daarbij werd zijn  moeder gearresteerd. Later werden ook de vader, de twee broers en zijn zuester meegenomen. De familie heeft te hoen gekregen dat het huis zal worden verwoest.
Mandag werd een 35-jarige Israelische kolonist in Beit Jala, bij  Bethlehem, aangevallen met een mes. Hij raakte licht gewond. De aanvaller, een jongen uit het vluchtelingenkamp Deheishe in Bethlehem, meldde zich later bij checkpoint 300 ten noorden van Bethlehem, bij de politie, zo maakte de Israelische politie bekend.

Hij wordt ondervraagd. zo werd gezegd. Hij zal daarbij waarschijnlijk wel worden mishandeld. Een andere arrestant. de 26-jarige Omar Shehadeh uit het Arroub kamp bij Hebron, meldde juist dinsdag dat hij  ernstig was mishandeld nadat hij zich op een oproep had gemeld bij de politie in het  nederzettingenblok Gush Etzion. Hij werd geslagen met een stok, een andere politieman sprong bovenop hem toen hij geboeid moest blijven liggen. Zij advocaat meldde dat zij de bloeduitstortingen had gezien, aldus de Vereniging van Palestijnse Gevangenen (PPS). 
Dezelfde PPS meldde overigens dinsdag ook dat Israel sinds het begin van het jaar 908 kinderen beneden de leeftijd van 18 jaar heeft aangehouden. De PPS deed dat in een verklaring ter gelegenheid van ''De Dag van het Kind''. Volgens de organisatie zitten er op dit moment van die 908 nog 270 vast in diverse Israelische gevangenissen. Op die manier kunnen sommigen geen bezoek van familie krijgen, omdat daar geen pasjes voor worden afgegeven. Het is trouwens illegaal, gevangenen horen volgens het oorlogsrecht te worden vastgehouden in gevangenissen op hun eigen gebied. De kinderen worden gewoonlijk midden in de nacht, iets na 12 uur, van hun bed gelicht,  geslagen en anderszins mishandeld en onder druk gezet om bekentenissen te ondertekenen en vriendjes te verraden of aan te geven. Tijdens hun gevangenschap krijgen ze geen onderwijs en soms ook niet de nodige medische voorzieningem.   

Geen opmerkingen:

Israel hervat zijn moorddadige aanvallen op Gaza, nu alweer tenminste 32 doden

Archieffoto. Persbureau Wafa  Israel heeft vanmorgen om 7 uur zijn heilloze wraakactie tegen Gaza hervat. Volgens een communiqué  van het Is...