woensdag 21 november 2018

Israeli's slopen 16 winkels, 500 palmbomen en een kinderspeelplaats


Updated. Israelische bulldozers zijn woensdagmorgen, onder bescherming van een stevige politiemacht, begonnen met de sloop van een flink aantal winkels en andere commerciële gebouwtjes in het vluchtelingenkamp Shu'afat in het noorden van het bezette Oost-Jeruzalem .
Nasser Fasfous, een woordvoerder van de beweging al-Fatah in Shu'afat, zei dat in de lijst van gebouwen en gebouwtjes die eraan moeten geloven een  bakkerij, kledingwinkels, schoenwinkels en restaurants zijn begrepen. In totaal gaat het om een twintigtal 16 gebouwen. De eigenaars hadden wel bericht gekregen van de voorgenomen sloop, maar die aankondigingen werden pas dinsdagavond uitgereikt.
De winkels in Shu'afat waren niet de enige die de laatste dagen bezoek kregen van de Israelische slopers. Maandag werden ook al winkels gesloopt in  Jabal al-Mukabbir in Oost-Jeruzalem. En dezelfde dag werd ook een lap landbouwgrond in Jericho, bij weg nr 90, platgebulldozerd, waarbij een 500-tal palmbomen sneuvelde.

Ibrahim Ahmad, de huurder van het betreffende land, zei dat het land eigendom was van de Islamitische Waqf, de stichting die de eigendommen van de islamitische geloofsgemeenschap beheert. Er werd geen reden opgegeven voor het slopen van de bomen. Het was overigens niet de eerste keer dat Israel een aanval op de palmbomen had uitgevoerd, aldus Ahmad.
Op dezelfde dag waren ook Israelische kolonisten actief met sloopwerkzaamheden. Zij richtten hun aandacht op een kinderspeelplaats in aanbouw in het dorp Burqa aan de weg van Nablus naar Jenin. Ze vernielden er een onderkomen en meubilair, zo meldde Ghassan Daghlas, de man die voor de Palestijnse Autoriteit de activiteiten in het noorden van de Westoever volgt. De kolonisten drongen binnen in het park waarin de kinderspeelplaats ligt en vernielden ook speeltoestellen.

Geen opmerkingen:

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...