zondag 4 november 2018

Man uit Gaza die Israel binnendrong overlijdt aan schotwonden

Een onbekende Palestijnse man is zondag bezweken aan de verwondingen die hij zaterdag opliep toen hij ondanks het grenshek Israel was binnengekomen. Hij werd neergeschoten door Israelische soldaten en belandde in het Soroka zieknhuis in Beer Sheba. Daar overleed hij zondag aan zijn schotwonden.
Het Israelische leger gaf een verklaring uit dat de man werd neergeschoten omdat hij Israel was binnengedrongen. Arresteren is in dit soort gevallen blijkbaar nooit een optie in Israel. Wie hij was bleef onbekend. Door zijn dood loopt het aantal Palestijnse doden sinds 30 maart, de dag waarop de demonstraties van de Grote Mars van de Terugkeer begonnen,op tot 229.

2 opmerkingen:

Meir zei

Een Israëliër die Gaza binnendringt wordt ook neergeschoten. Dit even ter zijde.
De Mars van de Terugkeer: Ashes to ashes, dust to dust, zoals dat heet. Enfin, hij kan nu eindeloos seks hebben met zijn houri's en knaapjes. Dus niet treuren Hijmans

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Een Israeliër die Gaza binnendringt wordt helemaal niet neergeschoten, hij wordt zoals het hoort, gevangengenomen. (Er zitten er twee vast in Gaza,zoals je weet). Maar dit inderdaad terzijde, want de jongen uit dit stukje is intussen geïdentificeerd (zie het stukje hierboven) en hij blijkt dus ook helemaal niet Israel te zijn binnengedrongen. Hij was dicht bij het grenshek, maar wel aan de Palestijnse kant toen hij werd neergeschoten.
Jij zal wel zeggen dat de Palestijnen die dat zeggen zoals alle Palestijnen leugenaars zijn. Maar daar is nooit bewijs voor en nu dus ook niet. Ik ben intussen wel zo vrij zo vrij om op grond van langzamerhand heel veel ervaringen te weten dat het Israelische leger er wel degelijk vaak op los liegt. Dus dat ''binnendringen in Israel'' hoeven we niet al te serieus te nemen.

Israeli's schieten weer twee Palestijnen dood en gespannen sfeer bij al-Aqsa

Mohammed Abu Kafia Israelische militairen hebben zaterdag en zondag weer twee Palestijnen gedood bij twee verschillende gelegenheden. Zaterd...