donderdag 15 november 2018

Vier maanden voor Palestijnse activist uit Bil'in

 Abu Rahme voor de militaire rechter met naast hem zijn advocaat Gaby Lasky.

Een militaire rechter in de nederzetting Ofer heeft woensdag de  vreedzame activist tegen de Muur en de nederzettingen, Abdullah Abu Rahme, uit Bil'in, veroordeeld tot  vier maanden gevangenisstraf wegens het organiseren van een fietsrally ter gelegenheid van de dag van de Nakba in 2016. De Israeli's hadden deze fietsrally natuurlijk verboden en geprobeerd hem te verhinderen door Bil'in tot ''afgesloten militair gebied'' te verklaren, niettemin namen er enkele honderden mensen aan deel. Abu Rahme werd veroordeeld omdat hij tijdens de rally een ''soldaat had gehinderd''. (Hij probeerde de soldaat uit te leggen dat hij op terrein van Bilín stond. Hij werd daarop tegen de grond gewerkt, opgepakt en zat 11 dagen vast).
De majoor/rechter rakelde woensdag ook een voorwaardelijke straf op die hem was opgelegd in 2015. Uiteindelijk resulteerde dat in een ''vonnis'' van vier maanden. Abu Rahme hoeft zich echter pas in december te melden, zodat hij nog wat tijd heeft om in beroep te gaan. Abu Rahme is een prominent organisator van wekelijkse protesten tegen de Muur in Bil'in. In 2010 werd hij door de EU erkend als ''Strijder voor de mensenrechten''. Hij heeft als zodanig al zo'n 15 maanden in Israelische gevangenissen doorgebracht.

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...