donderdag 15 november 2018

Jongen valt politiebureau in Jeruzalem binnen, vier agenten en hijzelf gewond

Een Palestijnse jongen,Abd al-Rahman Abu Jamal, heeft donderdagmorgen een aanval met een mes uitgevoerd op een politiebureau in de Jeruzalemse wijk Jabal al Mukabbir. Daarbij werden volgens Haaretz vier politiemensen gewond, van wie één door een kogel van zijn collega's die de Palestijnse jongen neerschoten. De toestand van de jongen is niet bekend. De gewonde Israeli's zijn intussen weer uit het ziekenhuis ontslagen, met uitzondering van de door een kogel geraakte man.
Volgens het Palestijnse persbureau Ma'an werden niet vier maar zeven politiemensen gewond. Dit is moeilijk verifieerbaar. Ma'an (en andere Palestijnse media) melden verder dat het huis van de familie Abu Jamal meerdere malen is doorzocht en heel grondig overhoop is gehaald. Aanvankelijk werd de moeder van Abu Jamal gearresteerd en is de familie ondervraagd, later werden ook de vader en de twee broers en een zuster van Abd al-Rahman opgepakt. De familie heeft te horen gekregen dat het huis waarschijnlijk zal worden verwoest.

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...