dinsdag 6 november 2018

Gewonde in Gaza overlijdt, dode jongen geïdentificeerd

Ghanem Sharab
Palestijnse medische kringen hebben bekendgemaakt dat maandagmorgen een man in Gaza is gestorven aan complicaties van verwondingen die hij drie weken geleden opliep nadat Israelische soldaten hem in het zuiden van Gaza hadden neergeschoten.
De man, Ghanem Ibrahim Sharab (44), uit Khan Younis, stierf aan complicaties nadat medici onlangs op 29 oktober zijn linkerbeen hadden moeten amputeren. Het aantal doden dopor Isarerli;'s optreden sinds op 30 maart de demonstraties van de Grote Mars op de Terugkleer begonne stata nu op 230. Ghanems  dood hangt overigens nmogelijk samen met de ernstige tekorten aan medisch instrumentarium en medicijnen waar Gaza op dit moment onder lijdt als gevolg van het Israelische beleg, de onwil van de PA om tekorten aan te vullen en de duizenden gewonden die sinds 30 maart zijn gevallen.

Emad Shahin
Ondertussen is zondag ook de jongen geïdentificeerd die zondag in het Soroka ziekenhuis in Beer Sheva stierf na een dag eerder te zijn neergeschoten door Israelische militairen. Het bleek de 17-jarige Emad Khalil Shahin uit het Nusseirat vluchtelingenkamp te zijn. De Israeli's zeiden dat ze hem neer hadden geschoten omdat hij over het grenshek was gekomen..Palestijnse ooggetuigen zeiden echter dat Shahin weliswaar vlakbij het hek was, maar nog steeds aan de Palestijnse kant, toen hij werd neergeschoten. Hij werd vervolgens zwaar gewond door de Israeli's meegenomen. 
Zaterdag overleed overigens ook de 14-jarige Mohammad Nasr al-Reefy,  aan de gevolgen van verwondingen die hij opliep in 2014 toen de Israeli's in de veldtocht van dat jaar een raket afvuurden op zijn huis in Gaza-stad. Die raket doodde zijn vader (35) , zijn broertje van 4, twee van zijn neven van 7 en 13 en hun vader (28). Een vierde kind van 9 overleed later. De nu gestorven  Mohammed werd door scherven van de raket onder meer geraakt in zijn hoofd en nek. Hij was daarna volledig  verlamd.
Mohammed al-Reefy


Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...