vrijdag 9 november 2018

Deze vrijdag in Gaza: één dode en een man aangehouden die brand stichtte

Rami Qahman
Het Israelische leger heeft ook vrijdag weer een Palestijn gedood in de Gaza-strook. Het was de 28-jarige Rami Wael Ishaq Qahman, Hij werd ten oosten van Rafah neergeschoten met een kogel in de nek. Hij werd naar het Europese ziekenhuis in Gaza vervoerd, maar daar overleed hij.  Diezelfde dag werden werden 37 anderen gewond door scherpe munitie, volgens het ministerie van Gezondheid.  onder wie zes kinderen,  negen vrouwen en een vrouwelijke verpleegster, Falasteen Qdeih, die een schot in haar been opliep. Het totaal aantal gewonden was 144, van wie er 40 in het ziekenhuis belandden. Door de dood van Rami Qahman is het aantal sinds 30 maart gedode Palestijnen in Gaza opgelopen tot 233.
 De brandende kas. (foto Haaretz)

Vrijdag werd ook door het Israelische leger een man gearresteerd die door of over het grenshek zou zijn gekomen. Hij zou brand hebben gesticht in een kas in Hof Ashkelon voor hij weer terug vluchtte naar Gaza. Eerst dacht het leger dat zijzelf met hun schoten op de Palestijnen aan de andere kant van de grens de brand hadden aangestoken, maar later luidde de conclusie dat de aangehouden man dat had gedaan.

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...