maandag 26 november 2018

Palestijn die aanrijding veroorzaakte van ''ramaanval'' verdacht en doodgeschoten

Israelische militairen hebben maandag een Palestijnse verpleger doodgeschoten bij de noordelijke ingang van het dorp Beit Umar, ten noorden van Hebron. Hij had volgens hen een met voorbedachten rade een ''ramaanval'' hebben uitgevoerd met zijn auto Volgens de militairen werden daarbij drie soldaten gewond. Eén van hen liep een wond op, twee anderen alleen lichte verwondingen.
De Palestijnse Rode Halve Maan (het equivalent van het Rode Kruis) maakte bekend dat de doodgeschoten man de 32-jarige Ramzi Abu Yabis, uit het Deheishe kamp bij Betlehem. Abu Yabis werkte als verpleger voor de Arabische Vereniging voor Rehalilitatie in Beit Jala. Hij wss  op weg naar zijn werk. Hij was vader van twee kinderen. Abu Yabis was overigens een vroegere politieke gevangene van de Israeli's.
Ramzi Abu Yabis
Het incident vond plaats op weg nr 60, op een plek waar werkzaamheden aan de weg werden uitgevoerd. Mohammed Awad, de Coördinator van het comité tegen de Muur en de nederzettingen in het noorden van de provincie Hebron, vertelde het persbureau Wafa dat getuigen zagen dat Abu Yabis, die kwam van een kleinere weg, schrok toen hij op weg nr 60 ineens een groep soldaten van het ''Burgerbestuur'' en een bulldozer voor zich zag, en de macht over het stuur verloor. De soldaten openden daarop het vuur. Het was tenslotte een Palestijnse auto.
De mensen van de Rode Halve Maan zeiden dat zij een ambulance naar de plek des onheils stuurden en Abu Yabis naar het ziekenhuis hadden willen brengen. De ambulance werd echter tegengehouden. Wel konden zij een instrument aanbrengen om zijn hartslag af te lezen. Een soldaat keek erop en zei: ''Hij is dood''. Zijn lichaam werd daarop in een zak gestopt en door de Israeli's meegenomen.

Geen opmerkingen:

Israeli's maken nog een vijfde slachtoffer in de buurt van Jenin

Abdallah Abu Hassan Het Israelische leger is vrijdagmorgen de plaats Kafr Dan, ten noordwesten van Jenin, binnengevallen en heeft daar een 1...