donderdag 8 november 2018

Gewonde in Gaza overlijdt en Egyptenaren schieten visser dood

Een Palestijn in Gaza die twee weken geleden ernstig gewond raakte nadat Israelische militairen hem hadden neergeschoten is woensdagavond overleden. Het is de 21-jarige  Ahmad Khaled Najjar.Volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid werd hij door een dum dumachtige kogel in de buik geschoten,. Hij werd wegens de ernst van zijn toestand overgebracht naar het Ahli ziekenhuis in Hebron op de Westoever, maar daar overleed hij.
Ahmad Najjar was tragisch genoeg een neef van de 21-jarige verpleegster Razan Najjar die op 1 juni door de Israeli's tijdens haar zorg voor de gewonden werd doodgeschoten, en bovendien van Ramzi Najjar, een andere neef, die drie dagen later werd gedood en wiens lichaam nog steeds niet door de Israeli's is teruggegeven. Door de dood van Ahmad Najjar is het aantal Palestijnen dat sinds 30 maart door Israelisch toedoen is gedood nu op 231 gekomen.
Op zee voor de kust  van Gaza opende een Egyptisch marineschip intussen het vuur op een vissersboot uit Gaza. De 32-jarige Mustafa Khader Khalil Abu Odah, uit het Shati’ vluchtelingenkamp bij Gaza-stad werd door twee schoten getroffen in de borst en zijn buik. Hij overleed in het Najjar ziekenhuis in de zuidelijke stad Rafah in Gaza. Het Palestijnse ministerie van Gezondheid heeft Egypte gevraagd een onderzoek in te stellen naar de gang van zaken.

Geen opmerkingen:

''Zolang ik leef zal ik ik me actief herinneren hoe Rutte de massamoord heeft gesteund''

Toespraak door Jaap Hamburger (voorzitter van Een Ander Joods Geluid) tijdens de demonstratie op de Dam in Amsterdam op 26 november 2023. Vr...