vrijdag 15 november 2013

Actievoerders maken gaten in ''de Muur'' die door Palestijns gebied loopt


Palestijnse activisten hebben vrijdagmorgen vroeg met behulp van voorhamers een tien meter groot gat geslagen in ''de Muur'' in bezet gebied, die door de Palestijnen de ´´apartheidsmuur´´ wordt genoemd. Dat gebeurde bij het dorp Bir Nabala ten noorden van Jeruzalem. De activisten gingen daarna door het gat de stad in.
Anderen maakten een gat bij het dorp Bil'in bij Ramallah, waar iedere vrijdag tegen de Muur wordt gedemonstreerd. En weer anderen maakten een deel van het hek onklaar dat de Israelische gevangenis bij Ofer op de Westoever (dichtbij Ramallah) omringt en plaatsten Palestijnse vlaggen bij het doorgeknipte gaas. Een activist die (uiteraard) anoniem wilde blijven zei dat de actie was georganiseerd door Volksverzetscomités.

Het is niet voor het eerst dat er gaten vallen in de Muur. In oktober maakten Palestijnen in Abu Dis (bij Jeruzalem) ook een flink gat in de Muur. Ook wordt veelvuldig gebruik genaakt van ladders, als Israel - wat betrekkelijk regelmatig beurt - het deelnemen van mannen onder de veertig aan de diensten in de Aqsa-moskee verbiedt.

Geen opmerkingen:

Libanon heeft na 13 maanden dus eindelijk een nieuwe regering

Najib Mikati (Wikipedia) Libanon heeft na 13 maanden eindelijk weer een kabinet. Premier Najib Mikati, een telecommunicatie miljardair uit T...