vrijdag 29 november 2013

Peuter gewond door steen, Israel arresteert vier tieners

Israelische politie- en grenspolitie-eenheden hebben donderdagavond vier jongeren in de leeftijd van 15 tot 20 jaar uit de Jeruzalemse wijk  Issawiya opgepakt. Zij zouden verantwoordelijk zijn geweest voor het gooien van een steen naar een auto, waarin het tweejarige Israelische peutertje Avigail Ben Zion zat. Het meisje werd matig ernstig gewond aan haar hoofd. Het incident vond plaats in Armon Hanetziv, een wijk (nederzetting) van Jeruzalem in gebied dat in 1967 werd bezet en dat grenst aan het Arabische dorp Sur Baher. 
Dezelfde avond dat de auto waarin Avigail zat werd bekogeld, werd een groot aantal Palestijnse auto's bekogeld ten zuiden van  Bethlehem. Daarbij sneuvelden heel wat autoruiten, maar er vielen geen gewonden. Zo'n 150 kolonisten waren betrokken bij de actie, volgens het Palestijnse persbureau WAFA. Het leger was aanwezig en keek toe.

Geen opmerkingen:

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...