woensdag 6 november 2013

Lieberman vrijgesproken, weer terug als minister

Lieberman in court, November 6, 2013
Avigdor Lieberman van de Yisrael Beiteinu-partij lacht vrolijk bij het Jeruzalemse gerechtshof. Hij werd woensdagochtend vrijgesproken van de beschuldiging van corruptie. Lieberman had Ze’ev Ben Aryeh, die Israels ambassadeur in Wit-Rusland was, tot zijn persoonlijk raadgever benoemd en later tot ambassadeur in Letland, nadat Ben Aryeh hem op onwettige wijze informatie had toegespeeld over een politieonderzoek naar Lieberman. Ook had hij bij de benoeming informatie hierover achtergehouden voor anderen binnen het ministerie. 
De rechters schreven in hun vonnis dat Lieberman juridisch gezien niet netjes had gehandeld door de commissie voor benoemingen van het ministerie van buitenlandse zaken niet bij de benoeming te betrekken. Maar Lieberman was niet op de hoogte van de ernst daarvan, heette het. Bovendien was de benoeming van Ben Aryeh geen promotie, zodat er niet sprake kon zijn van ´´quid pro quo´´, oftewel corruptie. Lieberman kan nu weer terug naar zijn post van minister van Buitenlandse Zaken. (Foto Emil Salman/Haaretz)

Geen opmerkingen:

Netanyahu gaat ten langen leste akkoord met uitstel, maar het is de vraag of dat genoeg is

Netanyahu heeft maandag in de loop van de dag besloten de voortgang van zijn wetgevend proces tijdelijk te stoppen, vermoedelijk tot na het ...