zondag 24 november 2013

Vijftien Palestijnen gewond, nadat zij hadden geprobeerd stenengooiende kolonisten te verjagen


Het Jalazoun kamp. (Wikipedia)

Tenminste 15 Palestijnen zijn zaterdagmiddag gewond geraakt in het vluchtelingenkamp Jalazoun, ten noorden van Ramallah, tijdens botsingen met Israelische militairen die het kamp waren binnengedrongen om Palestijnen te achtervolgen. De Palestijnen bekogelden hen met stenen en flessen en de militairen openden het vuur met scherpe munitie, rubber kogels en traangasgranaten. Vijf Palestijnen werden met scherp in hun benen geschoten. Eén van hen zelfs vier maal. Hij ligt in ernstige toestand in een ziekenhuis. Tien mensen werden getroffen door rubberkogels (stalen kogels met rubber omhulsel). Tientallen moesten worden behandeld voor ademhalingsmoeilijkheden wegens een overdosis traangas. 

Ooggetuigen zeiden dat de militairen het kamp binnendrongen nadat plaatselijke jongeren hadden geprobeerd kolonisten te verjagen die Palestijnse auto's op de weg van Ramallah naar Nablus met stenen bekogelden. De jongeren gooiden stenen naar de kolonisten, daarop kwamen de militairen die de Palestijnse jongeren verjoegen en tot in het kamp achtervolgden.
Een woordvoerster van het leger gaf als commentaar dat er botsingen waren geweest met jongeren die stenen gooiden naar militairen. 
In het Aida-kamp dichtbij Bethlehem deden zich vergelijkbare zaken voor, nadat ook daar militairen het kamp binnen waren gevallen.

16 opmerkingen:

karel zei


'Zeker elfduizend kinderen gedood in Syrië'


In de Syrische burgeroorlog zijn in drie jaar tijd zeker elfduizend kinderen omgekomen.dat is wel wat anders dan het gemekker waar jij je altijd mee bezig houdt, abu. Ik vind dat je maar een smerige racist bent en dat je je maar eens hard moet gaan schamen als beroepthaatzaaier !

Abu Pessoptimist zei

De Syrische burgeroorlog is een gruwelijke tragedie, waarin het Westen (samen met Saudi-Arabië en Qatar) veel boter op het hoofd heeft door aanvankelijk voor het verdwijnen van Assad te opteren en niet voor een politieke oplossing. Ik heb daar over geschreven, maar meer op mijn andere - Engelse blog - dan hier.
Wat slachtoffers betreft ben ik gestopt met het vermelden van aantallen, omdat die notoir onbetrouwbaar zijn. Ik denk dat er niemand is die weet hoeveel kinderen, om maar eens wat te noemen, er zijn omgekomen. Jij dus zeker ook niet.
Jij vindt wat ik doe gemekker. Want elders komen er meer mensen om. Zeker, maar wat een drogreden. Ik ben niet van plan het einde af te wachten van gewapende conflicten in Congo, Sudan en Syrië of wat dan ook - om niet te spreken van de nodige natuurrampen die ook veel levens eisen - voor ik me met de langstdurende bezetting in de wereld bezighoud. Wat een belachelijk idee, dat het racistisch zou zijn om je met een conflict bezig te houden, zolang er elders meer mensen sterven. En hoezo ben ik een racist? Omdat ik me bezighoud met discriminatie van het ene volk door een ander volk? Omdat ik me bezighoud met racisme ben ik racistisch> Kom op, zeg, ga je kop onder de kraan houden.

karel zei

Je bent en blijft gewoon een smerige racist. Je bent zeeeeeeeer selectief verontwaardigd.

Ik walg van jou en je soortgenoten. Haatzaaien is je lust en je leven. De haat tegen Israel en de joden is je drijfveer, niet het helpen van zielige arabieren.

Anoniem zei

Goed op zijn plaats gezet ABU!
Corrie

Abu Pessoptimist zei

Tuurlijk, Karel. Fijn dat je mijn drijfveer zo goed kent. Ik haat Joden, vooral mijn Joodse kinderen en verdere familie en m'n Joodse zelf. En natuurlijk al m'n familie en vrienden in Israel.

karel zei

Ik denk dat mijn cavia joodser is dan jij bent. Je bent volstrekt leugenachtig en onbetrouwbaar.

Trees zei

He, het broertje van trees en esther doet ook mee.
Abu, ga hier niet eens tegenin. Dit is gewoon smerig en vulgair. Dank voor je blog, ook al reageer ik niet zoveel, ik volg je dagelijks. Blijf doorgaan, ook al is het veel rek.En krijg je die idioten zo af en toe. Zij zijn niet belangrijk, want ze hebben niks te melden.

Abu Pessoptimist zei

Dank, Trees. Het doet goed van je te horen en je hebt natuurlijk gelijk.

Feng Chsang zei

Hallo Abu,
Mijnheer Karel lijkt jou persoonlijk te willen raken, wat betekent dat het je opponent(en) aan argumenten ontbreekt. Gefeliciteerd Abu met de onweerlegbaarheid van je standpunten.
Laat je daarin a.u.b. niet ontmoedigen door deze psychologische oorlogsvoering. Voor het welzijn van Israël én de wereld hebben we kerels zoals jij hard nodig!
Groet, Feng Chsang
P.S. volgens mij zijn Trees, Esther en Karel dezelfde persoon.

Anoniem zei

Karel,

Kennelijk ontbreekt het u volledig aan argumenten dat u de mogelijkheid die Abu biedt om met hem te debatteren misbruikt voor een ongure scheldkannonade. Is dit echt alles dat u bij te dragen hebt? In dat geval adviseer ik u zich voortaan te beperken tot discussies met uw cavia.

Martijn.

Abu Pessoptimist zei

Feng Chsang, Ik denk ook dat trees, Esther en Karel best wel eens één en dezelfde zouden kunnen zijn. In ieder geval zijn ze onderling inwisselbaar. Maar trees is pertinent niet dezelfde als Trees!!

karel zei

Hmmm, volgens mij zijn Abu, Corrie, Martijn, Trees en al die anderen een en dezelfde persoon.

Ook allemaal gek op keiharde fascistische censuur van de unverfrorene racist.

Discussie met dit soort sneue haatzaaiers en racisten is dus niet mogelijk.

Feng Chsang zei

Sorry Trees, voor deze vreselijke fout.

Feng

Heleen zei

Ook makkelijk dat ze allemaal hun naam met een kleine letter schrijven. Zou dat afgesproken werk zijn?
Heleen (mèt een hoofdletter!)

Feng Chsang zei

Voor een hoofdletter moet je twee toetsen tegelijk in drukken. Ga der maar aan staan.
Feng Chsang

Trees zei

Gelukkig heb ik dat wel geleerd Feng. Maar ik kan me voorstellen dat onze vrienden zo boos zijn, dat ze alle contact met de realiteit verloren hebben.
Hartelijke groet TTTTTTTTrees

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...