maandag 25 november 2013

Kolonisten vernielen bomen van dorpjes Bruqin en Tuqu

http://www.poica.org/editor/case_studies/sarbru1.jpg
Kolonisten hebben maandag 15 olijfbomen vernield van het dorp Bruqin bij Salfit (niet ver van Nablus). De bomen behoorden toe aan de famil;ie Sheikh Omar. Volgens het Volkscomité tegen de Muur waren kolonisten van de nederzetting Bruchin verantwoordelijk voor de vernieling.
Bruchin is gebouwd op land van Bruqin. En het is zeker niet de eerste keer dat de kolonisten van Bruchin zich vergrijpen aan bomen van Bruqin. Op de foto's (van Poica) is te zien hoe de kolonisten in september 2013 een weg aanlegden dwars over land van Bruqin, waarbij ook de nodige bomen sneuvelden.
De 15 bomen in Bruqin waren ook niet de enige die de afgelopen dagen werden vernield. Vorige week maandag gingen 26 bomen in Qusra (ten zuiden van Nablus) tegen de vlakte. Een dag eerder sneuvelden 106 bomen van Yabad bij Yatta. Update: Later dezelfde maandag werden ook 60 olijfbomen vernield van het dorp Tuqu bij Bethlehem. Volgens burgemeester Taysir Abu Mfareh van Tuqu waren de schuldigen militairen vergezeld van kolonisten.

Geen opmerkingen:

VS doet niet mee met Israelische aanval op Iran, Israel mobiliseert 2 divisies voor Rafah

Het Israelische oorlogskabinet vergadert (Isr. regeringsvoorlichtingsdienst)  President Biden heeft de Israelische premier Netanyahu verteld...