maandag 18 november 2013

Reeks aanvallen op Palestijnen in Jeruzalem


 Kamil Dawood Basila, 48, vader van zes kinderen ligt in coma in het Shaare Zedek-ziekenhuis in Jeruzalem. Hij werd woensdag van bovenaf  bekogeld met een zware steen, (zie hieronder). (Foto Ma´an)  

Jeruzalem wordt gevaarlijk voor Palestijnen. Het aantal gevallen waarin Palestijnen op straat worden aangevallen stijgt. Maandagochtend vroeg werd Majdi Al-Jarbawi, 40, aangevallen door enkele honderden Joden toen hij in zijn auto door West-Jeruzalem reed, vertelde hij Ma'an. Dat gebeurde om vier uur in de ochtend, toen hij  stopte voor een verkeerslicht op de Bar Ilan straat, een ultra-orthodoxe buurt.
 "Ik werd ik omringd door een groot aantal extremisten die riepen: ´Arabier, het is een Arabier' en van alle kanten met stenen begonnen te gooien,´´ vertelde hij. De voorruit van zijn auto werd vernield en Al-Jarbawi werd door een van de stenen in zijn gezicht getroffen.. Hij reed zelf naar een ziekenhuis en diende daarna een klacht in bij de politie. 

Photo: Kikar HaShabbat
Ynet meldt dat zondag een aantal haredim (streng orthodoxe Joden) in Jeruzalem hun woede koelde over de arrestatie van een rabbijn door meerdere auto´s van ´Arabieren´ (= Palestijnen) met stenen te bekogelen. De bestuurder van deze auto op de foto ontkwam door hard weg te lopen, nadat  vooruit van zijn auto ondoorzichtig was geworden. De auto werd daarna nog wat verder gesloopt.  De gearresteerde rabbijn, rabbi Abergel, wordt verdacht van afpersing.
 
Afgelopen woensdag vond een nog ernstiger incident op de weg bij de Westelijke Tempelmuur, die loopt langs de Maghrebi poort. Kamil Dawood Basila, 48, werd daar getroffen door een grote steen die twee kolonisten van bovenaf op hem gooiden, zo meldt Ma'an. De steen trof hem vol op de rug. Basila zakte ter plekke ineen. Hij ligt nu in coma in het Shaare Zedek Medische Centrum in West-Jeruzalem, waar fracturen werden geconstateerd van zijn ruggengraat en aan de borstzijde. Basila´s werkgever zag de aanval gebeuren en belde de politie. Die kon één van de aanvallers arresteren.

1 opmerking:

Heleen zei

Ben benieuwd of er nog iemand veroordeeld wordt voor deze misdaden. Maar dat zal wel weer niet.
Heleen

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...