woensdag 13 november 2013

Palestijnse puber vermoordt Israelische soldaat, familie opgepaktUpdated woensdagavond.
Een Palestijnse jongen van 16 heeft woensdagmorgen een 19-jarige Israelische soldaat doodgestoken in een bus op het centrale busstation van Afula. De soldaat werd meerdere malen gestoken en overleed in een ziekenhuis. De 16-jarige jongen, Hussein Sharif Ghawadra, werd gearresteerd. Hij was afkomstig uit Jenin (Westoever) en zou zonder geldige papieren in Israel zijn. De bus was van Nazareth Illit, waar de  soldaat, Eden Atias, vandaan kwam, onderweg naar Tel Aviv.
Volgens de politiecommandant van Noord-Israel, Ronnie Attia, had de Palestijnse jongen de daad gepleegd omdat familieleden van hem in Israel in de gevangenis zitten. 
Het Palestijnse persbureau WAFA meldde dat het het dorp Bir al-Basha bij Jenin, waar de dader, Ghawadra, vandaan komt, woensdagmorgen door militairen van de wereld werd afgesloten en 'tot  gesloten militair terrein' werd verklaard. Het huis van Ghawadra's familie werd overhoop gehaald. Ma'an News meldde dat zijn oudere broer, Tawfik, werd gearresteerd, evenals zijn vader die werd opgepakt op zijn werk in Israel. De broer en de vader zijn nu beiden in een ziekenhuis. Ze werden bij de arrestatie gemolesteerd. Een jongere broer en een zus van Hussein hebben huisarrest.
Volgens WAFA zitten twee neven van Hussein Ghawadra in  in Israelische gevangenissen, en heeft één van hen levenslang. Volgens Ma'an hebben zelfs vier neven van hem levenslang.
Een woordvoerder van Hamas, Fawzi Barhoum, feliciteerde Hussein Ghawadra op zijn Facebookpagina. Barhoum noemde het doden van soldaat Atias een heroïsche daad die liet zien dat alle methoden van terreur en onderdrukking het Palestijnse volk er niet van weerhouden jihad en verzet te bedrijven.
De De Israelische pers haalde naar aanmelding van de moord andere recente gevallen aan waarbij Palestijnen Israeli's zouden hebben aangevallen. Niet vermeld werd dat sinds het begin van dit jaar tenminste 22 Palestijnen op de Westoever door het leger zijn doodgeschoten. In geen van deze 22 gevallen is ooit een onderzoek ingesteld en er is nooit iemand aangehouden.

2 opmerkingen:

Engelbert Luitsz zei

Henry Siegman schreef vandaag nog maar eens in Haaretz wat velen al heel lang vrezen.
"Israel’s public seems anesthetized to a disaster in the making, foolishly relying on their country’s vast military superiority over the Palestinians to preserve the status quo. But it is only a matter of time before Palestinians engage in a struggle to undo that status quo, one that will undoubtedly entail prolonged upheaval and suffering for their people as well as for Israel’s population."

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

"Het huis van Ghawadra's familie werd overhoop gehaald. Ma'an News meldde dat zijn oudere broer, Tawfik, werd gearresteerd, evenals zijn vader die werd opgepakt op zijn werk in Israel. De broer en de vader zijn nu beiden in een ziekenhuis. Ze werden bij de arrestatie gemolesteerd. Een jongere broer en een zus van Hussein hebben huisarrest."

Er is een tijd geweest waarin zulke arrestaties 'Sippenhaft' genoemd werden.

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...