dinsdag 26 november 2013

Israelische militairen doden drie Palestijnen in de heuvels van Zuid-Hebron

Yatta - يطّا : يطا ومنظر عام للبلده ويظهر على السفح الجبل مستوطنه سوسيا
 Yatta (Palestine Remembered)

Updated: Israelische militairen en leden van de Israelische geheime dienst hebben dinsdagavond drie Palestijnen doodgeschoten bij de plaats Yatta, in de heuvels van Zuid-Hebron.  De drie werden door plaatselijke inwoners geïdentificeerd als Moussa Makhamra, Mahmoud Khalid al-Najjar, and Mohammad Fouad Jamil Nairoukh.
Twee van de mannen reden in een auto en werden gedood in een gezamenlijke operatie van het leger en de binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet. Aan hun dood zou een vuurgevecht voorafgegaan zijn. Volgens de Israeli's waren ze van plan binnenkort aanvallen op Israelische doelen en doelen van de Palestijnse Autoriteit uit te voeren. Zij zouden behoord hebben tot een salafistische groep. In hun auto zouden explosieven gevonden zijn.
Volgens de Shin Bet was onlangs een aantal leden van dezelfde groep in het gebied van Hebron en Nablus gearresteerd en zou gebleken zijn dat de groep aanvallen op Israelische doelen en doelen van de Palestijnse Autoriteit van plan was.
Aanvankelijk was gemeld dat alleen de twee Palestijnen in de auto waren doodgeschoten. Het persbureau AFP meldde echter dat de omgeving waar de schietpartij plaatsvond daarna was afgezet en dat de Israeli's nog op zoek waren naar een derde man. In een deel van Yatta konden de bewoners urenlang hun huizen niet uit. Ook deden zich tijdens die periode botsingen voor tussen jongeren en de militairen. Volgens Ynet werd de derde man later doodgeschoten.

Geen opmerkingen:

Belegering Nur Shams duurt voort, grote vernielingen, mogelijk 10 doden en 11 gewonden

                                                          Ma'an News Updated - Israelische troepen hebben hun belegering van het Nur Sha...