zaterdag 30 november 2013

Vrijwilliger van de Israelische grenspolitie schiet illegale Palestijn dood in Petah Tikva

Wijlen Antar al-Aqraa
Updated. Een ''vrijwilliger'' van de Israelische grenspolitie heeft zaterdagmorgen vroeg een Palestijn doodgeschoten die illegaal in Israel verbleef, meldt Ynet. Dat gebeurde tijdens een zoektocht in Petah Tikva naar Palestijnen van de Westoever die illegaal in Israel verblijven. Volgens een woordvoerder van de grenspolitie schoot de vrijwilliger hem dood nadat hij getracht zou hebben de leden van de grenspolitie aan te vallen met een mes. Althans dat is de lezing van de grenspolitie in Ynet.
AlRay citeert de Israelische Kanaal 2 televisie, waarin werd gezegd dat de grenspolitie ongeveer 20 slapende Palestijnen aantrof op de Hayarkon begraafplaats in Petah Tikva. Sommigen vluchtten. Een man zou geprobeerd hebben een steen naar de politie te gooien en werd in de borst geschoten. Hij overleed ter plekke, volgens deze lezing.  
Palestijnen identificeerden de dode man als de 24 jaar oude Antar Shalabi Mahmoud al-Aqraa uit Qabalan, een dorp ten zuiden van Nablus. Ontkend werd dat hij zou hebben geprobeerd een politieman te steken. al-Aqraa zou over drie weken in het huwelijk zijn getreden.  

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Is het bekend waar deze vrijwilliger vandaan kwam. Het is bekend dat veel Nederlanders ook vrijwillig dienst doen bij bepaalde leger onderdelen. Ik vraag me af of zo iemand dan te vervolgen zou zijn na terugkomst in Nederland.

Ina Hartgers

Abu Pessoptimist zei

Nee, Ina, dat is niet bekend. Het zal ook waarschijnlijk niet bekend worden, want de identiteit van mensen die dit soort dingen doen wordt meestal goed afgeschermd. Het was overigens geen legereenheid. De grenspolitie is een soort gendarmerie. Ze staan bekend om hun harde aanpak van Palestijnen.

Anoniem zei

Maarten Jan, is de titel wel juist?

=schiet ILLEGALE Palestijn dood =

Dit is toch zijn geboortegrond die in 1948 afgepakt is?
1. Hoe kan hij daar dan illegaal zijn?

2. Is ziets een reden om iemand neer te knallen?

Herman

Abu Pessoptimist zei

Herman, die vraag mag je stellen, maar dat is wel een scherpslijperige benadering. Als ik er in dit soort gevallen zoiets van moet maken als ''schiet Palestijn dood die in de ogen van de Israelische politie illegaal in Israel verblijft'', past de kop niet meer. Als ik ''illegale'' weglaat dan is onduidelijk in wat voor context dit incident plaatsvond. Dus in dit soort gevallen moet je er zelf maar bij bedenken wat je er nu bij hebt bedacht.

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...