zondag 17 november 2013

Ruim 40 studenten Al-Quds universiteit gewond tijdens botsingen met Israelische militairen


(Ma´an)

Enkele tientallen studenten van de Quds universiteit in Abu Dis bij Jeruzalem zijn zondag gewond geraakt tijdens botsingen met Israelische militairen. Bijna 40 studenten werden getroffen door rubberkogels (stalen kogels met rubber omhulsel) en er waren diverse gevallen van studenten met ademhalingsmoeilijkheden als gevolg van traangas.Woordvoerder van het Palestijnse verzet in Abu Dis, Hanni al-Hilbiyeh, vertelde het persbureau WAFA dat de confrontaties begonnen toen Israelische militairen probeerden onder stroom staand prikkeldraad aan te brengen bij de ´Muur´, die vlak langs de universiteit loopt. De laatst tijd zijner vaker clashes geweest bij de Quds-universiteit.
 Ook in Hebron waren botsingen tussen militairen en studenten. Dat gebeurde bij een kruispunt ten oosten van de stad, meldde WAFA. Ook daar waren diverse gevallen van ademhalingsmoeilijkheden door traangas.
Bij de stad Yatta, ten zuiden van Hebron, vernielden kolonisten Israelische kolonisten gedurende de nacht van zaterdag op zondag 106 olijfbomen. Dat gebeurde in het gebied van Quwawees ten oosten van Yatta. De bomen behoorden toe aan Abd al-Nabi Makhamra. Het is de tweede keer in korte tijd dat in het gebied olijfbomen worden vernield. Kort geleden gebeurde dat ook al, met de duidelijke bedoeling te voorkomen dat de toen inmiddels rijpe olijven zouden worden geoogst.

Geen opmerkingen:

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...