maandag 25 november 2013

Israelisch kabinet stelt zich achter nieuwe draconische wet tegen Afrikaanse immigranten

African immigrants in Israel
De wijk Neve She'nan in Tel Aviv waar veel Afrikaanse asielzoekers wonen.  

De Israelische regering heeft zondag unaniem besloten 440 miljoen shekel (88 miljoen euro) uit te trekken en voor maatregelen betreffende Afrikaanse immigranten. Het meeste geld gaat naar de bouw van een detentiecentrum in de Negev. De immigranten, nieuwe zowel als mensen die al langer in Israel verblijven, zijn verplicht naar dit centrum te gaan. Ze zullen daar zogenaamd in een ''open faciliteit'' zitten die alleen 's nachts gesloten zal zijn, maar ze moeten zich wel drie keer per dag melden. Als ze zich niet aan de regels houden, kunnen ze naar een ''gesloten'' faciliteit worden gestuurd.
Een ander deel van het geld waarover de ministerraad besliste, gaat naar het vergroten van de politie-aanwezigheid in Zuid-Tel Aviv, waar veel Afrikaanse immigranten wonen.
De ministers stemden ook unaniem voor een nieuwe wet (die dinsdag in de Knesset aan de orde komt) waarbij illegale immigranten een jaar lang zonder vorm van proces in dit centrum kunnen worden opgesloten. De wet komt in de plaats van een vorige die de opsluitingstermijn op drie jaar stelde, maar die buiten de wet werd gesteld door het hooggerechtshof.
Tegelijkertijd werd een voorstel goedgekeurd van minister Gideon Sa'ar van Binnenlandse Zaken om de ''oprotpremie'' voor vertrekkende Afrikaanse immigranten op te hogen van 1500 dollar naar 3500 dollar.
Premier Netanyahu noemde de nieuwe maatregelen “proportioneel en nodig om het Joodse en democratische karakter van de staat te handhaven en de veiligheid van de Israel’s burgers te herstellen, met inachtneming van de richtlijnen van het hooggerechtshof en internationale wetten.” Of dat laatste het geval is, is de vraag. Israel weigert Afrikaanse immigranten te integreren en stelt zich zonder meer racistisch op, volgens critici. Dov Khenin, Knessetlid van de communistische Hadash-partij, gaf als commentaar:  “Het is tijd voor ene volledig andere aanpak. Mensen die uit Afrika komen om als mens te kunnen leven, moeten menswaardig worden behandeld. En zolang ze niet naar hun land van herkomst terug kunnen, moet het hun worden toegestaan in Israel te werken in plaats van de buitenlandse werknemers die de staat ieder jaar (vanuit Azië, AbuP) importeert.''

Geen opmerkingen:

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...