woensdag 13 november 2013

Israelisch leger ontkent uitbreiding outpost in Z-Hebron die door activisten is gefotografeerd

The activist group videotaped a large construction site, but settlers and the Israeli police and army prevented them from fully documenting the expansion of Havat Ma'on / Photo: www.taayush.org
Israelische en buitenlandse activisten probeerden foto's en video-opnamen te maken van de uitbreiding van Havat Ma'on, maar werden als snel weggestuurd door het leger en de politie. ( Foto Taayush.org).  

De 'outpost' (ook volgens Israelische maatstaven illegale nederzetting) Havat Ma'aon in de heuvels van Zuid-Hebron is in hoog tempo aan het uitbreiden. Internationale activisten en leden van de groep Taayush (een Israelische actiegroep bestaande uit Joden en Palestijnen) hebben dat vastgesteld. Op 9 november vielen ze de outpost binnen om  foto's en video van de uitbreiding te maken (zie foto hierboven) maar ze werden al snel weggestuurd door leger en politie.
Inwoners van het dichtbij de outpost gelegen dorp At-Tuwani en internationale waarnemers houden het werk al sinds 6 oktober in de gaten. Op die dag begonnen bulldozers met het egaliseren van grond. De activisten hebben het leger er een paar keer op gewezen op de bouwactiviteiten - die ook onder de Israëlische wet illegaal zijn. Het Districts Coördinatie Kantoor (DCO) van het 'Burgerbestuur'' (=het leger) hield vol dat het gebied was geïnspecteerd en dat er geen bouwactiviteiten waren geconstateerd.

Activisten van de Operation Dove zitten sinds 2004 in het gebied. Zij hebben bijgehouden hoe de inwoners van Havat Ma'on de dorpelingen van At-Tuwani terroriseerden. Over 2013 nam zij 43 incidenten waar. In 13 gevallen werden eigendommen vernield (meest olijfbomen), er waren 13 gevallen waarin Palestijnen werden gemolesteerd, en 17 gevallen waarin Palestijnen werden lastiggevallen en bedreigd.

Geen opmerkingen:

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...