woensdag 20 november 2013

Jonge leeuwtjes in Gaza


(Foto AFP)

Update: De leeuwtjes zijn donderdag overleden:
 Two lion cubs born in Gaza this week and named in honour of Hamas’ last major clash with Israel died on Thursday, a zoo official said.
“The lions named Fajr and Sijil (Dawn and Clay in Arabic) died today due to a deterioration of their health at birth,” Shadi Hamad, supervisor of animals at Bissan park, told AFP.
“The cause of death is a lack of experience and resources for the birth and treatment of cubs. Food and medicines for such a situation are not available” because of the Israeli blockade of the Gaza Strip, said Hamad.


Heugelijk nieuws uit Gaza: er zijn twee leeuwtjes geboren in het Bissan amusementspark in Gaza, dat wordt gerund door het ministerie van Binnenlandse Zaken. De ouders van de twee zijn een leeuwenechtpaar dat vanuit Egypte naar Gaza is gesmokkeld door de militaire arm van Hamas, de Ezzedin al-Qassem Brigades. ''Ondanks Israels de onwettig Israelische blokkade slaagden Palestijnen erin deze twee leeuwen te smokkelen teneinde een glimlach te toveren op de gezichten van de kinderen in Gaza,'' twitterden de Brigades.

Twee echte leeuwtjes. Een hele vooruitgang vergeleken met oktober 2009, het jaar waarin Israel Gaza binnenviel met de Operatie ''Cast Lead''. Dierentuin-eigenaar Nidal Barghouti verfde toen zwarte strepen op twee witte ezels om de kindertjes in Gaza tenminste nog een illusie te geven dat ze naarexotische dieren keken.

4 opmerkingen:

Esther zei

Je bent te voorbarig. Wij hebben besloten om die diertjes te doden.

Gaza zoo blames Israel after two lion cubs die
http://www.rawstory.com/rs/2013/11/21/gaza-zoo-blames-israel-after-two-lion-cubs-die/

Niet dat ik opkijk van dit verhaal, want liegen en kolder is dagelijkse praktijk van je lievelingen.

Esther zei

Overigens is op je foto geen zebra te zien maar een (beschilderde) ezel en zitten in veel kooien opgezette dieren. Alles nep, net als het volk zelf.

Abu Pessoptimist zei

Hoezo voorbarig? Hoezo ''wij'' hebben besloten....?
Het is voorstelbaar dat ze de middelen niet hebben om kleine leeuwtjes in leven te houden, toch? Op een moment dat het rioolwater door de straten stroomt en de weinige fabrieken die er zijn bezig zijn te sluiten wegens gebrek aan stroom of brandstof?
Het is een jijbak, maar kolder is toch jouw specialiteit op dit moment.

Anoniem zei

We hebben met Esther een nieuwe ster aan het firmament.
Corrie

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...