dinsdag 4 december 2018

Israelische leger doodt mentaal gehandicapte man

Mohammed Habali
Israelische soldaten zijn dinsdagmorgen vroeg het Palestijnse vluchtelingenkamp in Tulkarem en Tulkarem zelf (in het noorden van de Westoever) binnengevallen en hebben daar een mentaal gehandicapte man doodgeschoten. Aantallen anderen werden gewond.
De gehandicapte man was de 22-jarige Mohammad Husam Abdul-Latif Habali. Hij werd tijdens de clashes die het binnendringen van soldaten altijd veroorzaken van vlakbij door zijn hoofd en in zijn lichaam geschoten en overleed ter plekke. Ook een tweede man liep een schotwond op van scherpe  munitie,. Anderen werden geraakt door zogenoemde ''rubberkogels' of raakten gewond door een overmaat aan traangas.
De militairen drongen massaal het vluchtelingenkamp en de stad zelf binnen, met name het westelijke gedeelte, te voet of in jeeps. Vele huizen werden volledig overhoop gehaald tijdens zogenoemde inspecties. Tijdens de rellen werd er kwistig met scherp geschoten en werden tientallen traangasgranaten afgevuurd.

Geen opmerkingen:

Israel valt voor de vierde keer het Shifa-ziekenhuis aan

Het Shifa-complex brandt (foto van X)  Israelische troepen zijn maandagnacht opnieuw het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad binnengevallen. Tanks...