maandag 17 december 2018

Israel blaast huis van familie van Barkan-moordenaar op

Israelische militairen hebben maandagmorgen vroeg een drie verdiepingen tellend huis in Shweika ten noorden van Tulkarem opgeblazen. Het was het huis van de familie van Ashraf Na’alwa (23), die een paar dagen geleden in het nauw werd gedreven en gedood door de undercover Yamam eenheid van de Israelische grenspolitie. Na'alwa werd al twee maanden gezocht om dat hij twee Israeli's 'had vermoord in de nederzetting Barkan.
Het Israelische leger had voor het opblazen van het huis een forse legermacht op de been gebracht. Huizen in de omgeving werden bestormd en soldaten namen posities in op de daken. Alle scholen en crèches bleven door de aanwezigheid van de militairen dicht en dicht en uiteraard braken rellen uit.  Zeven mensen raakten gewond, drie van hen belandden in een ziekenhuis.
De Palestijnse Autoriteit veroordeelde de verwoesting van het huis en riep de wereld op tussenbeide te komen om dit soort misdfaden te verhinderen.Tevergeefs uiteraard, maar de Autoriteit had wel gelijk dat zij het verwoesten van huizen aanmerkte als een ootlogsmisdaad. Het is een collectieve straf die anderen dan de daders treft en dat is onder het internationaal recht verboden. Los daarvan was de dader niet eens berecht en veroordeeld, maar gewoon geëxecuteerd. 

Geen opmerkingen:

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...