dinsdag 11 december 2018

Huis in Jordaanvallei gesloopt, materiaal meegenomen van twee scholen

 Israelische militairen hebben dinsdag met behulp van een bulldozer in het dorp Jiftlik (bij Jericho in de Vallei van de Jordaan) een huis gesloopt van Omar Rahaila. De eigenaar die niet thuis was, snelde per auto terug naar huis toen hij hoorde wat er gebeurde. Het leger opende het vuur op zijn auto toen hij aankwam,. Hij werd vervolgens in elkaar gelagen en gearresteerd. (Foto WAFA)
Maandag werden in het dorp Sumo', ten zuiden van Hebron, tenten, stoelen en tafels en andere benodigdheden in beslag genomen van de Tahadi 13 school, die het leger vorige week woensdag had afgebroken en in beslag genomen. De Palestijnse Autoriteit had ter vervanging zo lang tenten en nieuw meubilair verschaft. De (lagere) school biedt plaats aan 35 leerlingen. 
In het dorp Furush Beit Dajan ten oosten van Nablus, nam het Israelische leger afgelopen woensdag  twee betonmixers en een pomp in beslag die werden gebruikt bij het bouwen van een nieuwe middelbare school voor jongens- en meisjes. Onderwijs aan Palestijnen is blijkbaar onnodig, volgesn het militaire bestuur van de Westoever.

Geen opmerkingen:

Israeli's maken nog een vijfde slachtoffer in de buurt van Jenin

Abdallah Abu Hassan Het Israelische leger is vrijdagmorgen de plaats Kafr Dan, ten noordwesten van Jenin, binnengevallen en heeft daar een 1...