woensdag 12 december 2018

Gaza: vierjarige kleuter overlijdt aan Israelische kogelwonden

Een kleuter van 4 jaar uit Gaza, die afgelopen vrijdag ernstig gewond was geraakt door Israelische kogels, is dinsdag overleden, zo heeft het ministerie van Gezondheid in Gaza bekend gemaakt. Het gaat om Ahmad Yasser Sabri Abu ‘Aabed, die vrijdag ten oosten van de plaats Khan Younis kogelwonden opliep in een oog en in zijn buik. Het kind werd in allerijl naar een ziekenhuis in Khan Younis vervoerd, waar het een operatie onderging en in de intensive care verbleef, todat het dinsdag overleed.
De vrijdag waarop de kleine Ahmad gewond raakte, werden  volgens de mensenrechtenorganisatie het Palestijnse Centrum voor de Mensenrechten (PCHR) 72 burgers gewond, van wie 11 kinderen, één vrouw en twee man medisch personeel. De toestand van drie mensen was ernstig, onder wie van de de vierjarige Ahmad. Deze dinsdag werden er opnieuw 11 mensen, onder wie een medische hulpverlener, gewond tijdens het wekelijkse protest tegen de Israelische blokkade op zee.
Met de dood van de kleuter komt het aantal doden in Gaza sinds 30 maart op 249. Volgens PCHR bedraagt  het aantal dat daarvan viel tijdens de demonstraties van de Grote Mars van de Terugkeer nu 176. Onder hen waren drie paramedici, twee journalisten en 33 kinderen.  

Geen opmerkingen:

Israeli's schieten weer twee Palestijnen dood en gespannen sfeer bij al-Aqsa

Mohammed Abu Kafia Israelische militairen hebben zaterdag en zondag weer twee Palestijnen gedood bij twee verschillende gelegenheden. Zaterd...