woensdag 5 december 2018

Israel breekt lagere school af en neemt het gebouw en apparatuur in beslag

Israel heeft woensdag een lagere school afgebroken in het gebied Simia, ten noorden van het dorp  al-Sumo’, in het directoraat  Zuid-Hebron, op de Westoever. Mohannad al-Masalma, Public Relations  coördinator in het directoraat, zei dat een Israelische bulldozer de “al-Tahadi 13” (De uitdaging 13) school afbrak zonder voorafgaande waarschuwing. Soldaten verzamelden de wanden van het uit zeven klassen bestaande mobiele gebouw, en namen ook een generator, een watertank en gereedschap van de de aannemer mee.
Al-Masalma zei dat de school over twee dagen open zou zijn gegaan. Hij was bedoeld voor 50 leerlingen en de bouw had 40,000 euro gekost. Het Palestijnse ministerie van Onderwijs en Cultuur was onlangs begonnen met de bouw van 15 van dit soort ''Tahadi'' scholen in afgelegen woongebieden in ''Area C'' van de Westoever, waar Israel elke ontwikkeling van de Palestijnse gemeenschappen tegenhoudt en verbiedt.
(Foto's al-Quds dot com)

Geen opmerkingen:

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...