vrijdag 28 december 2018

Israelische kolonisten rooien 200 boompjes, slaan herder het ziekenhuis in en meer van hetzelfde

 Dit is Mufeed Abu Hussein uit Burqa (bij Nablus),een schaapherder van 75, die werd aangevallen door kolonistem. Hij belandde in het ziekenhuis met hoofdwonden. Dezelfde kolonisten gooiden ook stenen naar Palestijnse auto's (Foto IMEMC)

Israelische kolonisten van de nederzetting Beit Yair op Palestijns land ten oosten van Yatta (district Hebron) hebben dinsdag ruim 200 jonge olijfboompjes uitgerukt. 
Dat gebeurde in een olijfboomgaard van Barakat Mohammad Morr. Kolonisten van Susiya, een andere nederztting uit dezelfde streek, ploegden intussen land om van de familie Nawaj'a. 
In Burqa, een dorp ten zuiden van Nablus vielen kolonisten dinsdagavond auto's en andere eigendommen aan bij de ingang van het dorp. Onder meer werden stenen naar auto's gegooid waardoor hun ruiten braken, werd een 75-jarige schaapherder  afgeranseld (zie foto), en werden verkeersborden werden vernield, evenals deingang van een apotheek. 
In het dorp Amateen, ten oosten van Qalqilia, werd een stuk land van ruim 70 dunam (7 hectare) geëgaliseerd voor uibreiding van de nederzetting Immanuel. Het land is eigendom van de broers Mohammed en Rasheed Suwwan.
In Lubban al-Sharqiya, ten zuiden van Nablus,  werd woensdag een auto-reparatie werkplaats gesloopt om dat er geen vergunning voor zou zijn verleend. De werkplaats behoorde toe aan Raja Daraghmeh. Het was niet de eerste keer dat de werkplaats aan de weg Nablus-Ramallah werd belaagd. De plek in  in Area C (61 % van de Westoever), de zone waarin Israel alleen bouwvergunningen aan Israelische nederzettingen verleent en alle Palestijnse ontwikkelingen in de kiem smoort.

Geen opmerkingen:

Peuter Mohammed Tamimi overleden als gevolg van een Israelische kogel

  Mohammed Tamimi De 2,5 jaar oude peuter Mohammed HaythamTamimi uit Nabi Saleh is maandag in een Israelisch ziekenhuis overleden. Hij was v...