maandag 10 december 2018

Zeven mensen gewond bij aanslag in de buurt van Israelische nederzetting Ofra

De auto van waaruit werd geschoten. (Foto YNet)

Zeven Israeli's zijn zondagavond gewond geraakt bij een aanslag in de buurt van de nederzetting Ofra op de Westoever. Tijdens een ceremonie bij een bushalte, waarbij kaarsen werden aangestoken voor ene recent verkeersslachtoffer, stopte kort een auto. Een inzittende opende vervolgens het vuur op een groep mensen en daarna reed de auto snel door. 
De gewonden waren een 21-jarige zwangere vrouw die zwaar gewond raakte, en zes anderen, onder wie haar man, een 22-jarige andere man, en vier 16-jarige tieners, twee meisjes en twee jongens, die allemaal minder ernstig werden gewond met schotwonden in hun onderste ledematen.
De 21-jarige vrouw werd zondagavond nog geopereerd, waarbij ook haar baby van zeven maanden (30 weken) operatief ter wereld werd gebracht,. De toestand van de baby was maandagmorgen zorgwekkend.
Israelische troepen, die het vuur op de snel wegrijdende auto openen maar zonder dat dit iets uithaalde, zijn een zoektocht gestart naar de daders, waarbij ze zich onder meer stortten op het naburige dorp Silwad. Daarbij werden veiligheidscamera's in beslag genomen.
De aanslag riep onmiddellijk een reactie op van de Yesha-Raad, de overkoepelende raad van nederzettingen, die vroeg de veiligheidsmaatregelen voor de nederzettingen te verhogen. Yossi Dayan, de voorzitter van de nederzettingenraad voor Samaria (Noord-Westoever), wees erop dat Israel onder meer na de moordaanslag in de nederzetting Barkan, waarbij twee mensen werden doodgeschoten en waarvan de dader overigens nog steeds niet is gepakt, heeft nagelaten collectieve bestraffingen van de Palestijnse Autoriteit en van plaatselijke bewoners toe te passen. Dat zou volgens hem de daders van deze aanslag in Ofra hebben aangemoedigd.

Geen opmerkingen:

Israel hervat zijn moorddadige aanvallen op Gaza, nu alweer tenminste 32 doden

Archieffoto. Persbureau Wafa  Israel heeft vanmorgen om 7 uur zijn heilloze wraakactie tegen Gaza hervat. Volgens een communiqué  van het Is...