donderdag 13 december 2018

Israeli's schieten nog twee verdachten dood, twee Israelische soldaten gedood bij Palestijnse aanval

Majed Mteir
Leden van de Israelische grenspolitie hebben donderdagmorgen vroeg in Oost-Jeruzalem een Palestijn doodgeschoten die in de Oude Stad een aanval uitvoerde met een mes. Daarbij werden twee politiemensen licht gewond. De man was de 26-jarige Majed Mteir uit het vluchtelingenkamp Qalandia. 
Eerder in de nacht van woensdag op donderdag doodden leden van de als Arabieren uitgedoste ''Yamam'' eenheid van de Israelische grenspolitie in een huis in het Askar vluchtelingenkamp bij Nablus, de 23-jarige Ashraf Walid Suleiman Na’alwa, de man die twee maanden geleden twee Israeli's doodschoot in de industriële Barkan afdeling van de nederzetting Ariël.
Ashraf Na'alwa
Israelische militairen, leden van de veiligheidsdienst Shin Bet, en mensen van de grenspolitie omsingelden om 1 uur 's nachts een huis in het Askar kamp en namen het zwaar onder vuur.
Blijkbaar werd de Israelische ''pressure cooker'' methode toegepast, waarbij verdachten onder vuur worden genomen in hun schuilplaats en worden gedood, ook als zij naar buiten komen en zich overgeven. Het persbureau IMEMC meldt in iedere geval dat er geen moeite werd gedaan Na'alwa te arresteren. Hij was ook nooit in staat van beschuldiging gesteld. Vóór deze actie waren meerdere mensen zwaar onder druk gezet om inlichtingen over Na'alwa te verstrekken. Onder meer zijn zuster, een docent aan de Najah-universiteit in Nablus, zat ongeveer een maand vast.
Mteir en Na'alwa waren overigens niet de enige Palestijnen die die nacht werden geëxecuteerd. Eerder werd de 29-jarige taxichauffeur Salah Barghouthi uit Kobar gedood, die ervan werd verdacht  te maken te hebben met een schietpartij bij een bushalte nabij de nederzetting Ofra, waarbij zeven Israeli's gewond raakten. 
De Israeli's arresteerden deze afgelopen nacht ook niet minder dan 56 Palestijnen. van wie 22 in Oost-Jeruzalem en 17 in de regio Ramallah, meldde de Palestijnse Prisoners Society. Onder de gearresteerden waren de vader, een broer en de zoon van de doodgeschoten taxichauffeur Barghouthi, evenals een aantal andere mensen uit zijn woonplaats Kobar, evenals familieleden van de gedode Ashraf Na'alwa en mensen die hem onderdak hadden verschaft in het Askar-kamp bij Nablus. Ook een aantal mensen werd aangehouden bij roadblocks verspreid over de Westoever. Het aantal van 56 arrestanten is ongeveer/ruim  het dubbele van wat Israel normaal arresteert op één dag.
Later op de ochtend werd Israel opgeschrikt door een nieuwe schietpartij bij een bushalte. Ditmaal was het een auto die korte tijd stopte op weg nr 60 en mensen onder vuur nam bij een bushalte bij de ''outpost'' Givat Assaf, ongeveer vijf kilometer ten zuiden van de Israelische nederzetting Ofra. Twee Israelische militairen werden gedood en twee anderen raakten zwaar gewond. Alle vier waren twintigers. Volgens Haaretz ontkwam de schutter daarna. YNet heeft het over twee mensen, van wie er één zou zijn neergeschoten.
  De plaats van de aanval, de bushalte bij Givat Assaf.  

Geen opmerkingen:

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...