dinsdag 10 februari 2015

Israel sloopt weer huis in Oost-Jeruzalem

http://www.alternativenews.org/english/images/3Shaludi_624_351_90.jpg
Israel heeft dinsdag weer een huis afgebroken in de wijk Silwan van Oost-Jeruzalem. Vier bulldozers en een flinke politiemacht trokken in de vroegte de Suweih-buurt van Silwan binnen en begonnen daar met de afbraak van een huis met een inhoud van 200 vierkante meter dat eigendom was van Ahmad Maamoun al-Abbasi. 
Abbassi woonde er pas kort met zijn 14 leden tellende familie. Volgende week zou het sloopbevel aan de orde zijn gesteld tijdens een rechtszitting, maar de Israelische autoriteiten hebben daar, zoals wel vaker gebeurt, niet op gewacht.
Al-Abbasi vertelde dat hij begonnen was het huis te bouwen in februari 2014, dat het onlangs was afgekomen en dat hij er enkele weken geleden in was getrokken.
Palestijnen in Oost-Jeruzalem hebben geen burgerrechten, alhoewel zij wonen in  gebied dat voor de Israelische wet bij Israel is getrokken. Zij hebben een status als ´´inwoner´´ van de stad, maar die status raken ze kwijt als zij enkele jaren buiten Jeruzalem gaan wonen. Ze krijgen echter ook vrijwel nooit bouwvergunningen, zodat ze, om hun status niet te verliezen, vaak wel gedwongen zijn ´´illegaal´´ te bouwen.

2 opmerkingen:

Rianne zei

Verdorie, Abu, nou lees ik dat Hamas ook al huizen sloopt. Wat is hier aan de hand? Mensen die het zwaar te verduren hebben gehad door de zionistische agressie krijgen het zo wel heel zwaar, te meer daar alle hulp achterwege blijft.
Kan men niet een demonstratie op touw zetten om dit onder de aandacht te brengen?

Rianne

Abu Pessoptimist zei

Rianne,
Zet maar op touw zo'n zionistische demonstratie en val mij er niet mee lastig.

VS doet niet mee met Israelische aanval op Iran, Israel mobiliseert 2 divisies voor Rafah

Het Israelische oorlogskabinet vergadert (Isr. regeringsvoorlichtingsdienst)  President Biden heeft de Israelische premier Netanyahu verteld...