maandag 9 februari 2015

Plannen voor 64 nieuwe huizen en 580 hotelkamers in bezet Oost-Jeruzalem

ramot6Ramot

Het Comité voor  Bouw en Planning van de gemeente Jeruzalem heeft zondag de bouw goedgekeurd van  64 nieuwe woningen de nederzetting (wijk) Ramot in Oost-Jeruzalem.Yosef Pepe Alalu, een lid van de Meretz-partij van de gemeenteraad van Jeruzalem, heeft dat bekendgemaakt. Meretz is tegenstander van dit bouwen over de ´´groene lijn´´ (de bestandslijn van voor 1967) , omdat dit uiteindelijk een vergelijk met de Palestijnen onmogelijk zal maken.
Eveneens zondag heeft de gemeente Jeruzalem tenders (inschrijvingen voor aannemers) gepubliceerd voor de bouw van 580 hotelkamers in  de Oost-Jeruzalemse buurt Jabal al-Mukabber, zo vertelde de onderzoeker Ahmad Sublaban, aan het persburea Ma'an News.
Sublahan die deskundig is op het gebied van de nederzettingen, vertelde dat de kamers onderdeel uitmaken van een in 2010 goedgekeurd plan voor de voor de bouw van 1,350 hotelkamers. Dit plan zit al in de pijplijn sinds 2003 en werd - niet tot vreugde van de Ameriknen - goedgekeurd tijdens een bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama. Uiteindelek zijn de Israelische autoriteiten van plan om 3,000 hotelkamers te bouwen in de Palestijsne wijken Jabal al-Mukabber, Sheikh Jarrah, Beit Safafa, en Wadi al-Joz, aldus Sublaban. Een aantal van 2,700 daarvan is de afgelopen jaren goedgekeurd.

Geen opmerkingen:

Israel is begonnen met de evacuatie van Oost-Rafah in verband met een aanval

                                                              (Foto Ma'an News) Israel is maandag begonnen met het geven van opdrachten ...