dinsdag 24 februari 2015

Israelische militairen doden weer tiener op de Westoever


Israelische militairen hebben dinsdagochtend vroeg opnieuw een jonge Palestijn doodgeschoten. Dat gebeurde tijdens een inval, nog voor het begin van de ochtend, in het Deheishe vluchtelingenkamp bij Bethlehem. De 19-jarige Jihad Shehada al-Jaafari liep een schotwond op onder de schouder, terwijl hij op het dak van het huis van zijn ouders stond. Hij werd naar het Yamama ziekenhuis in Al-Khadr vervoerd, waar de dood werd geconstateerd.
'Medici verklaarden dat Jaafari interne bloedingen had opgelopen. Getuigen van het incident in het kamp zeiden dat de Israelische militairen geruime tijd ambulances hadden tegengehouden om de jongen te naderen. In de tussentijd moet hij zijn bezweken.
Het incident vond plaats nadat Israelische militairen die het kamp bestormden om een arrestatie te verrichten waren bekogeld met stenen en molotov-cocktails, volgens een woordvoerster van het Israelische leger. Eén soldaat raakte licht gewond, aldus het leger. De militairen hadden toen gevoeld dat zij gevaar liepen en het vuur geopend. De schietinstructie van het Israelische leger is nogal ruim. Er mag met scherp worden geschoten al de soldaat meent dat zijn leven in gevaar zou kunnen zijn. 
Jihad Jaafari was voor zover ik weet de tweede jonge Palestijn die dit jaar door het leger op de Westoever werd doodgeschoten. Vorig jaar waren het er ruim 50, een gemiddeld van ongeveer één per week. 

Geen opmerkingen:

Netanyahu gaat ten langen leste akkoord met uitstel, maar het is de vraag of dat genoeg is

Netanyahu heeft maandag in de loop van de dag besloten de voortgang van zijn wetgevend proces tijdelijk te stoppen, vermoedelijk tot na het ...