woensdag 13 juli 2016

Israeli's doden man die tijdens actie in een auto voorbij kwam, tweede inzittende ernstig gewond

Anwar Salaima
Leden van de Israelische grenspoliie hebben woensdagmorgen vroeg opnieuw een jonge Palestijn gedood en  een tweede man ernstig gewond. Een  derde werd gearresteerd. De drie zaten in een auto in Ar Ram bij Jeruzalem en waren volgens omstanders niet op de hoogte van het feit dat er een groot aantal  Israeli's op pad was om een smederij in het dorp te vernielen, waar volgens Israelische inlichtingen ook wapens zouden worden gemaakt. Toen de auto de militairen dicht was genaderd openden dezen zonder waarschuwing het vuur. De 22 jarige Anwar Salaima werd in  de kogelregen gedood, de  20 jarige Fares Resheq werd ernstig gewond en de 20 jarige Mohammed Nassar werd ingerekend en voor ondervraging neegenomen.
Ambulances van de Rode Halve Maan pobeerden de gewonden te bereiken, maar werden zoals dat dan gaat, door de Israeli's tegengehouden. Salaima was volgens getuigen nog in leven en haalde nog adem, maar bloedde dood terwijl de paramedici door de Israeli's op een afstand werden gehouden.
Ooggetuigen in ar Ram meldden dat voor het slopen van de smederij tientallen soldaten en legervoertuigen waren ingezet.  De hoofdweg van het dorp werd afgesloten. Er braken rellen uit waarbij het leger traangas en rubberkogels inzette. Eén man werd gearresteerd.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...