woensdag 6 juli 2016

Israelische soldaat schiet suicidaal meisje neer, 15 gewonden bij razzia in Dura

Foto van de pek waar de ''terroriste'' (een meisje van 17) is neergeschoten. Op de foto van YNet is alleen vaag haar omtrek nog te zien.

Een soldaat van de Israelische Givati Brigade heeft dinsdag laat in de middag een meisje neergeschoten dat een mes omhoog hield. Het gebeurde bij een bushalte vlakbij de nederzetting Ariël. Op een video van YNet is te zien dat het meisje het mes vast heeft en dreigt, maar niet op de militair afkomt. YNet noemde haar een ''terroriste''. Ze lijkt echter eerlijk gezegd meer de bedoeling te hebben gehad zelfmoord te plegen door zich te laten neerschieten. Dat gebeurde dus ook, het Israelische leger gaat op dit soort verzoeken meestal wel in. Een ambulance van de Rode Halve Maan mocht haar daarna geen hulp verlenen, maar een Israelische ambulance nam haar tenslotte mee naar het Beilinson zienhuis in Petah Tikva. Ma'an News meldt dat het ging om de 17-jarige Jamileh Daoud Hasan Jaber uit al-Zawiya, in het westen van het district Salfit. Zij is niet meer in levensgevaar, volgens Ma'an.
In Dura, een plaats iets ten zuiden van Hebron, werden in de nacht van dinsdag op woensdag, samenvallend met het begin van Eid al Fitr, het afsluitende feest van de vastenmaand Ramadan, vijf Palestijnen gewond door scherpe munitie en tien anderen door ''rubberkogels'' (stalen cylinders met een rubber coating). Nog weer een onbekend aantal mensen kreeg problemen door een overdosis traangas. Bronnen bij de Palestijnse Rode Halve Maan zeiden dat ambulances af en aan reden en tientallen mensen naar ziekenhuizen in Hebron vervoerden. De gewonden vielen tijdens een razzia van het Israelische leger, waar massaal verzet tegen uitbrak.Volgens een woordvoerster van het leger vielen ''honderden Palestijnen de soldaten aan door stenen te gooien''. Geen enkele Israeli raakte overigens gewond.

Geen opmerkingen:

Hamas en Fatah sluiten met 12 andere fracties een akkoord over een interim-regering

 Veertien Palestijnse groeperingen hebben in Beijing een akkoord gesloten dat mikt op het vestigen van een gezamenlijke regering die na aflo...