dinsdag 19 juli 2016

Israeli's schieten jongetje van 12 dood, ontkennen betrokkenheid

Een 12-jarig jongetje is dinsdagavond gedood tijdens botsingen met Israelische troepen in ar-Ram net even buiten Jeruzalem.Medische bronnen meldden dat de 12-jarige Muhye Muhammad Sidqi Tabbakhi stierf als gevolg van het feit dat hij aan het hart was getroffen door een zogenaamde ''rubberkogel'', een metalen cylinder overtrokken met een laagje rubber. Zijn dood werd geconstateerd in het Palestijnse Medische Centrum.
Een woordvoerster van het leger zei aanvankelijk dat ze naar de zaak zou kijken. Later ontkende het leger dat het jongetje door de grenspolitie-eenheden was doodgeschoten. Zij zouden geen scherpe munitie hebben gebruikt - iets wat de Palestijnse artsen ook niet hadden beweerd overigens.
Volgens het leger was de dood van Muhye misschien het gevolg van ruzies tussen Palestijnse clans onderling.  Maar Muhye kwam om tijdens botsingen die uitbraken toen Isarelische toepen ar-Ram binnenvielen. Er braken onmiddellijk onlusten uit. De troepen werden bekogeld met stenen en lege flessen en dat werd door de miiaire eneheden beantwoord met traangas en rubberkogels. Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...