maandag 18 juli 2016

Veertienjarig Palestijntje krijgt 6,5 jaar gevangenisstraf


 Muawiya Alqam voor de militaire rechter.

Een Israelische militaire rechtbank heeft zondag de 14-jarige Muawiya Alqam veroordeeld tot zes en een half jaar gevangenisstraf, plus een proeftijd van drie jaar en een straf van tien maanden als de voorwaarden van de proeftijd wordt overschreden. Zijn familie moet een boete betalen van 26.000 shekel, dat is ongeveer 5.200 euro.
De straf  is voor het feit dat Muawaiya in november met zijn 12-jarige (toen 11-jarige) neefje Ali Alqam deelnam aan een aanval met een mes in de Jeruzalemse metro.  Een veiligheidsman werd daarbij door Ali licht gewond. Ali werd met drie kogels neergeschoten en moest worden geopereerd om een kogel uit de maagstreek te verwijderen. Hij werd in voorarrest gehouden tot hij 12 was, de leeftijd waarop een kind voor de  rechter kan verschijnen. Hij werd in april veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en zit nu in een inrichting voor jeugdige delinquenten.
De straf voor Muawiya, die bij de aanval alleen maar werd opgepakt, was het gevolg van een ''plea bargain'' via zijn advocaat. De aanklacht luidde bezit van een mes en een poging tot moord.
Muawiya en Ali zijn niet de enige kinderen in Israelische gevangenschap. Afgelopen dinsdag werd bijvoorbeeld na drie maanden het 14-jarige meisje Nuran Ahmad al-Balboul vrijgelaten, nadat er met succes een hoger beroep tegen haar gevangenisstraf was aangespannen. Zij was in april gearresteerd bij een checkpoint in Bethlehem omdat ze een mes in haar schooltas bleek te hebben. 

Zware straffen zijn evenmin een uitzondering. Vorige week werd de inmiddels 21-jarige Ahmed Baraghithi tot acht jaar gevangenisstraf en een boete van 120.000 shekel (24.000 euro) veroordeeld omdat hij in 2014 in Oud-Jeruzalem een steen gooide die een politieman ernstig verwondde.
Volgens de mensenrechtenorganisatie Addameer zijn 414 van de 7.000 Palestijnen in Israelische gevangenschap minderjarig. Van hen zijn er 104 onder de 16 jaar. Hun gevangenschap is in strijd met de Conventie voor de Rechten van het Kind die Israel in 1991 heeft ondertekend.

5 opmerkingen:

Bart zei

Jammer dat Israëlische artsen dat terroristenkind hebben laten leven. Kostte gigantisch veel geld en nu leeft het nog eens op belastinggeld, weer geld verspilling want als het vrij komt begint het direct weer. Moraal: kogel door de kop. Kosten slechts 2 Shekel

Abu Pessoptimist zei

Dit kind was niet neergeschoten, dat was z'n neefje. Als je het mij vraagt had dit jongetje alleen een mes bij zich toen het werd opgepakt. Jij had het willen laten neerschieten, zoals destijds gebeurde met verzetslieden in bezet Nederland. Inderdaad heel goedkoop. Maar al die monumenten die daarna zijn opgericht (en in dit geval ook zou moeten worden opgericht), kostten toch best een boel geld, hoor.

Anoniem zei

Jammer dat Bart anoniem hier post.
Je weet niet wat je lult Bart.
Gaat hier om een kind van 11 onder nazi-zionisten bezetting, dit kind is een held.

Anoniem zei

Elk kind van 11 jaar dat erop uit is mensen te vermoorden is het redden niet waard. De jodenhaat zit zo diep ingebakken dat die jongen toch niet meer te redden was. Je kind van 11 jouw gevecht laten uitvechten, om te kotsen gewoon. Alles is de schuld van de Joden/Westerse maatschappij/Amerika, de Moslims doen helemaal niks fout. Vooral in je droomwereld blijven geloven.

Abu Pessoptimist zei

O ja. heel logisch: Duitsers aanvallen/doden die Nederland en andere landen in Europa bezetten was vrijheidsliefde, Israeli's aanvallen die Palestina bezetten en en masse Palestijnen doden is jodenhaat. Gelukkig maar dat het allemaal zo simpel is.

Israel is begonnen met de evacuatie van Oost-Rafah in verband met een aanval

                                                              (Foto Ma'an News) Israel is maandag begonnen met het geven van opdrachten ...