maandag 25 juli 2016

Jeruzalem besluit nog eens 770 huizen te bouwen in nederzetting Gilo

Buitenwijk van de christelijke stad Beit Jala met op de achtergrond de oprukkende nederzetting Gilo. (Foto EAPPI).  

De planning commissie van de gemeenteraad van Jeruzalem heeft besloten nog eens 770 wooneenheden te bouwen in de nederzetting/stadswijk Gilo, die ligt tegenover de Palestijnse plaatsen Bethlehem en Beit Jala in bezet gebied.
Volgens de Jerusalem Post ligt het project ter inzage in is er nu zestig dagen tijd om bezwaar aan te tekenen, voordat het definitief wordt. Volgens de krant heeft de Palestijnse Autoriteit een beroep op Egypte en andere Arabische landen gedaan om een ontwerpresolutie op te stellen die het plan moet tegenhouden in de VN Veiligheidsraad.
De 770 huizen zouden al in 2012 voorlopig zijn goedgekeurd toen de VN de status van Palestina  opwaardeerde tot de status van niet lidstaat met waarnemer status.
Er worden volgens de Jerusalem Post nu al 797 huizen gebouw aan de westkant van Gilo, dat daardoor oprukt in de Cremisan Vallei, richting Beit Jala. Gilo ligt tussen de nederzettingen Har Homa (vroeger: Jabal Abu Gheneim) en de toekomstige nederzetting Givat Hamatos (nu nog: Beit Safafa). Het nieuwe project zal ertoe bijdragen dat Oost Jeruzalem uiteindelijk vrijwel hermetisch wordt afgesloten van Bethlehem en omgeving en van de totale Westoever.

Geen opmerkingen:

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...