maandag 18 juli 2016

Palestijn neergeschoten en ernstig gewond na aanval met schroevendraaier

Een Palestijn heeft maandag met een schroevendraaier een aanval uitgevoerd op twee Israelische soldaten die op patrouille waren bij de uitgang van het Arroub kamp bij Hebron. De soldaten raakten lichtgewond. De aanvaller werd neergeschoten. Hij raakte ernstig gewond.
Palestijnen identificeerden de aanvaller later als Mustafa Baraziya, afkomstig uit het dorp Surif in noord Hebron. Hij woonde in Betlehem en werkte daar als leraar wiskunde. Het Israelische leger bevestigde later zijn identiteit en meldde dat zijn 50-jarige broe Ibrahim Baraziya, een aantal maanden geleden was gedood bij een aanslag. Dat gebeurde in april. Ibrahim Baraziya werd doodgeschoten toen hij met een bijl op soldaten toeliep bij de uitgang van het Arroub kamp.
Een ambulance van de Rode Halve Maan verleende eerste hulp, zowel aan de Palestijn als aan de gewonde Israeli's. Baraziya was in de onderbuik geraakt en bloedde hevig toen de ambulance, terugkerend van een andere klus, geweerschoten hoorde en bij de gewonden stopte.
De ambulance medewerkers slaagden erin het bloeden te stelpen. Hetzelfde gebeurde met de hand van één van de militairen die hevig bloedde. Daarna werden de paramedici weggestuurd omdat een Israelische ambulance was gearriveerd. Alledrie de gewonden werden door de Israeli's naar Israelische ziekenhuizen afgevoerd.
Maandagmorgen werd ook de 12-jarige Hamza Mahmoud Rabaee, uit Hebron overreden door vermoedelijk een Israelische kolonist. De automobolist, die een auto bestuurde met Israelische nummerborden, reed na de aanrijding door. Hamza werd naar een ziekenhuis in Hebron gebracht met een gebroken been en diverse kneuzingen.
Zondag wed in Jeruzalem een man gearresteerd die in zijn bagage drie pijpbommen en een mes had. Volgens de politie van Jeruzalem werd daarmee een aanslag op de lightrail voorkomen.

Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...