dinsdag 30 april 2019

Israel sloopt nog twee huizen in Wadi Yasul (Silwan) waar 500 huizen tegen de vlakte mogen

 Israelische politie en werklui met twee bulldozers hebben dinsdag in de wijk Silwan van het bezette Oost-Jeruzalem twee huizen omver gehaald die eigendom waren van de broers Anas en Qusai Burqan. De huizen lagen in het gebied van Wadi Yasul. Een rechter uit het Israelische hooggerechtshof heeft onlangs bepaald dat daar niet minder dan 500 huizen mogen worden gesloopt, omdat zij zonder bouwvergunning zijn neergezet.  Na deze uitspraak werden daar al eerder een huis en een aantal stallen gesloopt. Bouwvergunningen zijn voor Palestijnen in het bezette deel van Jeruzalem nagenoeg onmogelijk te verkrijgen. 
Bij de sloop werden de families van de twee broers en en aantal buren die de sloop probeerden te verhinderen, naar buiten gedreven en fysiek aangevallen. Israelische politieagenten, zo meldden ooggetuigen, sloegen daarbij de familieleden onder wie vrouwen en kinderen. Ook bespoten zij de omstanders, die eveneens in groten getale waren uitgerukt om de sloop tegen te houden, met pepperspray of beschoten hen met traangas en ''rubberkogels''. Er braken ernstige ongeregeldheden uit, maar de sloop ging wel door. Zeven mensen raakten uiteindelijk gewond. 

Geen opmerkingen:

Netanyahu wil de vrije hand houden in Gaza, UNRWA heeft het breekpunt bereikt

Volgens een peiling van de krant Ma'ariv zakt de partij van Netanyahu naar 18 zetels als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Smot...