dinsdag 16 april 2019

Palestijnse gevangenen beëindigen staking na akkoord met Israelische autoriteiten

 Familieleden van gevangenen houden een solidariteitsstaking (Foto Wafa)

De enkele honderden Palestijnse gevangenen in Israelische gevangenissen die een week geleden een hongerstaking begonnen,hebben hun staking beëindigd nadat een akkoord was bereikt met de Israelische gevangenisautoriteiten, de IPS.  Volgens het Palestijnse persbureau Wafa zullen er publieke telefoons in gevangensissen worden geplaatst die drie dagen van de week gebruikt mogen worden. De stoorzenders die op last van de Israelische minister Erdan waren geplaatst om het gebruik van (niet geoorloofde) mobiele telefoons onmogelijk te maken en die leidden tot een opstand en het begin van de staking in de Ramon en Ketziot-gevangenissen, zullen dan worden verwijderd. De boetes die de ''opstandelingen'' waren opgelegd, worden met ongeveer de helft verminderd. En de stakers die na het uitbreken van de staking naar andere gevangenissen waren overgeplaatst, zullen worden teruggebracht naar waar ze vandaan kwamen. Het akkoord werd bereikt twee dagen voor 'De Dag van de gevangenen''. Enkele honderden andere gevangenen stonden klaar om zich op die dag bij de staking aan te sluiten..

2 opmerkingen:

Frank zei'om het gebruik van (niet geoorloofde) mobiele telefoons onmogelijk te maken en die leidden tot een opstand en het begin van de staking...'

Echt een jodenstreek dat de regering niet wil dat terroristische activiteiten vanuit de gevangenis gewoon doorgaan.
Nou is het ook zo dat die Palestijnen, dat fantasievolk, tot de meest moddervette behoren, dus kunnen die walvissen best een maandje zonder eten.
Battle of the Bulge: Obesity in the Gaza Strip on the rise
https://www.albawaba.com/mena_voices/battle-bulge-obesity-gaza-strip-rise-672854

Tja.....
http://www.xinhuanet.com//english/2017-06/25/c_136392358_2.htm

Abu Pessoptimist zei

Frank,
1) Volgens internationale wetgeving zouden de Palestijnen niet in Israel maar op hun eigen gebied moeten worden vastgehouden. 2) Volgens diezelfde regels zouden zij regelmatig bezoek moeten kunnen hebben van hun familie. (Voor de mensen uit Gaza is dat vrijwel onmogelijk, voor de andreen heel erg meeilijk en ook vaak niet mogelijk). 3) Mobiele telefoons zijn dan wel verboden, maar er waren geen andere telefoons. Terecht dat ze deze staking organiseerden en (een beetje) hebben gewonnen.

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...